Toprak Razgatlıoğlu Aragon’da Yine İkinci! Şampiyonluk Yarışında Büyük Avantaj

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası’nın Aragon ayağında ikinci gün yarışında ikinci sırada yer aldı. Şampiyonluk yarışında en büyük rakibi Bulega’yı geride bırakan Razgatlıoğlu, puan farkını 35’e çıkardı.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 10. ayağında İspanya'nın doğusundaki Motorland Aragon pistinde düzenlenen yarışta pistteki zorlu mücadelesiyle dikkat çekti. Şampiyonanın ikinci gününde piste çıkan Razgatlıoğlu, 10 turdan oluşan "Tissot Superpole" yarışını ikinci sırada tamamlayarak güçlü bir performans sergiledi.

Yarışta Ducati motorlarıyla mücadele eden Nicolo Bulega ve Alvaro Bautista ile kıyasıya bir rekabete giren Razgatlıoğlu, 5. sıradan başladığı yarışı ikinci bitirdi. İlk turun ardından 7. sıraya kadar gerileyen milli sporcu, hızla toparlanarak bir sonraki turda ikinci sıraya yükseldi. Şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Bulega’yı iki kez geçmeyi başaran Razgatlıoğlu, son 3 tura lider olarak girdi. Ancak son turda İspanyol pilot Bautista tarafından geçilerek yarışı ikinci sırada tamamladı.

Yarış sonunda Bautista birinci, Razgatlıoğlu ikinci, Bulega ise üçüncü sırada yer aldı. Bu sonuçla Razgatlıoğlu, şampiyonadaki en yakın rakibi olan Bulega ile arasındaki puan farkını 35’e çıkardı. Toplamda 394 puana ulaşan Razgatlıoğlu, Bulega'nın 359, Bautista'nın ise 308 puanla kendisini takip etmesiyle şampiyonluk yarışında avantajını korudu.

Milli motosikletçi, bir gün önce gerçekleştirilen ana yarışta da güçlü bir performans sergileyerek Andrea Iannone'nin ardından ikinci olmuştu. Superbike kariyerinde henüz Aragon pistinde birinciliği bulunmayan Razgatlıoğlu, sezonun son Aragon yarışında TSİ 15.00’te piste çıkacak.

Öte yandan, Razgatlıoğlu Fransa ayağındaki serbest antrenman sırasında geçirdiği kazanın ardından Aragon öncesindeki son iki yarışa katılamamıştı. Ancak Aragon’da sergilediği performansla eski formuna hızla döndüğünü gösterdi ve şampiyonluk yarışındaki iddiasını sürdürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.