Toprak Razgatlıoğlu: 'Diğerlerine göre farklı lastik seçimi yaptık'

Portekiz'deki 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda birinci olan Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonluk yolunda avantajını korudu. Farklı lastik tercihiyle dikkat çeken milli sporcu, "Her şey kontrol altındaydı, hızlıydık.

Portekiz'de düzenlenen 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın ilk yarışını kazanan milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, şampiyonluk mücadelesindeki üstünlüğünü sürdürdü.

Yarış sonrası değerlendirmelerde bulunan Toprak, "Her şey planladığımız gibi gitti. Yarış boyunca kontrol bizdeydi," dedi.

Milli sporcu, lastik seçimindeki stratejilerine dikkat çekerek, "Diğer sürücülerden farklı bir lastik tercihi yaptık. Aslında bu bir risk değildi; kendimizi garantiye aldık. Soğuk havalarda yumuşak lastikler her zaman en iyi seçenek olmuyor, bu yüzden standart lastikte kalmayı tercih ettik. Hızlıydık ve bu lastik seçimiyle farkı açarak liderliği koruduk. Herkesin şaşırmasına rağmen kendime güveniyordum. Yarın tur zamanımızı daha da geliştirmeyi hedefliyoruz, belki yumuşak lastiği kullanmayı da düşünebiliriz," ifadelerini kullandı.

Daha önce yaşadığı kazanın ardından yeniden zirvede olmanın sevincini yaşayan Toprak, yarınki yarışlarda da birincilik hedeflediğini vurguladı. Şampiyonluk için elinden gelen mücadeleyi sürdüreceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.