Toprak Razgatlıoğlu Portekiz'de şampiyonluğunu ilan edebilir

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nda Portekiz'de düzenlenecek 11. ayakta şampiyonluğu garantileme şansı yakaladı. Aynı pistte Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü de Dünya Supersport Şampiyonası'nda mücadele edecek.

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu'nun dünya şampiyonluğunu garantileme ihtimali taşıdığı 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 11. ayağı bu hafta sonu Portekiz'de düzenlenecek.

Aynı pistte, Bahattin Sofuoğlu ve Can Öncü de Dünya Supersport Şampiyonası'nın 11. ayağında yarışacak.

2024 Dünya Superbike ve Supersport Şampiyonaları'nın sondan bir önceki durağı olan Estoril Pisti, 4.182 kilometrelik uzunluğuyla bugünden itibaren serbest antrenmanlara ev sahipliği yapacak.

Toprak Razgatlıoğlu, BMW fabrika takımı ROKiT BMW Motorrad WorldSBK ile bugün Estoril'de antrenmanlara katılacak. Cumartesi günü TSİ 16.00'da yapılacak 21 turluk ilk yarışta start alacak, Pazar günü ise TSİ 13.00'te Superpole mücadelesine çıkıp ardından TSİ 16.00'da ikinci 21 turluk yarışta yer alacak.

Şampiyona genel klasmanında 414 puanla liderliğini sürdüren Toprak, en yakın rakibi Nicolo Bulega'nın 39 puan önünde. Estoril'deki hafta sonunda Bulega ile arasındaki puan farkını 63'e veya daha fazlasına çıkarabilirse, şampiyonanın son ayağına kalmadan ikinci dünya şampiyonluğunu kazanmış olacak.

Bahattin Sofuoğlu, yeni takımı Yamaha Tayland ile Portekiz'deki ilk yarışına çıkacak. Can Öncü ise Kawasaki Puccetti takımıyla mücadele edecek. Supersport Şampiyonası'nda yarışlar Cumartesi TSİ 17.15'te ve Pazar günü aynı saatte koşulacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.