Torba yasaya son dakikada eklediler: Çin devi Chery'e Türkiye yolu!

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilen torba teklife son anda eklenen bir düzenleme sayesinde ünlü Çinli otomobil üreticisinin Türkiye'de faaliyet göstermesinin yolu açıldı.

Torba yasa teklifine son anda eklenen bir maddeyle, Çinli otomobil üreticisi Chery'e arsa tahsis edilmesinin önü açıldı.

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen tüketici torba teklifine, Samsun'da kurulacak yeni organize sanayi bölgesine (OSB) ilişkin bir düzenleme de eklendi. Bu düzenlemeyle, Chery'nin bölgede yer alması bekleniyor. Çinli otomobil devinin Türkiye'deki yatırımlarını kolaylaştıran madde, torba teklife son dakika eklenmiş durumda. Samsun'un Tekkeköy ilçesinde inşa edilecek yeni OSB'de Chery için yer tahsisi yapılacak.

YENİ MADDELER DE TEKLİFE DAHİL EDİLDİ

Tüketici haklarını korumaya yönelik düzenlemelerin yanı sıra, e-ticaret sitelerine çeşitli imkanlar tanıyan değişikliklerin bulunduğu "torba" teklif, TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Görüşmelerin son anlarında eklenen bu maddelerin, Çinli otomobil üreticisine fayda sağladığı ifade ediliyor.

YENİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİNDE CHERY’E YER VERİLECEK

Savunma Sanayi Destekleme Fonu’na kredi kartları gibi çeşitli kaynaklardan katkı sağlanmasını amaçlayan bazı maddelerin ise TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu görüşmelerinde geri çekildiği bildirildi. Cumhuriyet’in haberine göre, Samsun Tekkeköy’de kurulacak yeni organize sanayi bölgesinde Chery'e yer verilmesiyle ilgili düzenleme bu torba yasaya dahil edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.