Toroslar Belediyesi'nin Sosyal Dokunuşu: "Hayır Çarşısı"nda 150 Bin Mutlu An!

"Toroslar Belediyesi'nin öncü sosyal belediyecilik anlayışını yansıtan 'Hayır Çarşısı', bugüne kadar 150 bin kişiye giyim yardımında bulunarak ihtiyaç sahiplerine umut oldu. Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında sunduğu önemli hizmetlerle dikkat çekiyor.

Toroslar Belediyesi, sosyal sorumluluk anlayışını yansıtan "Hayır Çarşısı" ile 150 bin kişinin yüzünü güldürdü. Yunus Emre Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren çarşı, depremzedelerden dar gelirlilere kadar 15 bin aileye giyim yardımında bulunuyor. Başkan Atsız Afşın Yılmaz, "Biz büyük bir aileyiz" diyerek, Hayır Çarşısı'nın sevgi ve dayanışma izlerini taşıdığını vurguladı. Giysiler, cinslerine göre tasnif edilip, kayıt sistemine tabi olarak ihtiyaç sahiplerine ücretsiz sunuluyor. Bu hizmetle Toroslar Belediyesi, vatandaşlarına umut dolu bir yardım eli uzatıyor.

TOROSLAR BELEDİYESİ'NİN SOSYAL BELEDİYECİLİKTEKİ BAŞARISI

Mersin'in merkez ilçesi Toroslar Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında sunduğu önemli hizmetlerle dikkat çekiyor. Bu hizmetlerden biri olan "Hayır Çarşısı", bugüne kadar 150 bin kişinin yüzünü güldürdü.

DEPREMZEDENİN YANINDA, DAR GELİRLİLERE YARDIM ELİ

Düzenli olarak yardım alan dar gelirli vatandaşların yanı sıra ilçede yaşayan depremzedelerin giyim ihtiyaçlarını karşılayan "Hayır Çarşısı", sistemde kayıtlı 15 bin aileye yardım eli uzatıyor.

YUNUS EMRE KÜLTÜR MERKEZİNDE HİZMET VERİYOR

Yunus Emre Kültür Merkezi içinde faaliyet gösteren "Hayır Çarşısı", Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veriyor. Kadın, erkek ve çocuklar için yüzlerce kıyafet, ayakkabı ve gelinlik gibi malzemeleri içinde barındırıyor.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE ULAŞAN GİYİM DEPOSU

Belediye tarafından temin edilen giysiler, cinslerine göre tasnif edilerek ihtiyaç sahiplerine sunuluyor. Yeni kıyafetlerin yanı sıra ikinci el kıyafetlerin de bulunduğu çarşıda, ikinci el kıyafetler özenle yıkanıp kullanıma hazırlandıktan sonra raflara yerleştiriliyor.

KAYIT SİSTEMİ İLE ADİL YARDIM DAĞITIMI

Belediyeye başvuran vatandaşlar, T.C. kimlik numaraları ve ikametgâh kontrolünün ardından kayıt sistemi ile "Hayır Çarşısı"nda kendilerine uygun ürünlerden belli aralıklarla ücretsiz bir şekilde faydalanabiliyor.

BAŞKAN YILMAZ: "BÜYÜK BİR AİLEYİZ"

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, sosyal belediyecilik anlayışıyla vatandaşların yanlarında olduklarını vurgulayarak, "Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar sosyal belediyeciliğin gereği olarak dar gelirli vatandaşlarımızın ihtiyaçları için yoğun bir çaba harcadık. Toroslar'da 'Biz büyük bir aileyiz' sloganıyla yola çıktık ve bu büyük ailede herkesin mutlu ve huzurlu olmasını istedik. 'Hayır Çarşısı', vatandaşlarımıza destek verdiğimiz önemli bir görevi üstleniyor. Burada vatandaşlarımız, kendilerine uygun olan ürünleri rahat bir şekilde seçebiliyorlar. İlçemize sunduğumuz her hizmet sevginin, emeğin ve insana verilen değerin izlerini taşıyor" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı