Torpilli Hac İddiaları Arasında Vatandaşa 'Şükredin' Mesajı Verdi

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı'nın, kuraya girmeden özel vize ile hacca götürüldüğü iddiası tartışma yarattı. Huriye Martı, "Elindeki nimet yerine başkasının elindekine göz dikerek mutsuz insan huzur bulamaz" dedi.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı’nın eşi Ali İhsan Martı'nın kuraya girmeden özel vize ile hacca götürüldüğü iddiası tartışma yarattı. Birgün gazetesi, Ali İhsan Martı'nın Mekke’de lüks bir otelde özel tahsis edilen bir odada konakladığını ileri sürdü. Tepki çeken iddiaların ardından Huriye Martı, "Elindeki nimet yerine başkasının elindekine göz dikerek mutsuz insan huzur bulamaz" açıklamasında bulundu.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Huriye Martı'nın, eşinin kuraya girmeden özel vize ile hacca götürüldüğü iddialarına ilişkin açıklamaları tepki çekti. Birgün gazetesinde yer alan haberde, Huriye Martı'nın eşi Ali İhsan Martı’nın kuraya girmeden özel vize ile hacca götürüldüğü ve Mekke’de lüks bir otelde özel tahsis edilen bir odada konakladığı belirtilmişti.

Sözcü gazetesi ise Huriye Martı’nın bu konudaki açıklamalarına dikkat çekerek, "Elindeki nimet yerine başkasının elindeki nimete gözünü dikerek mutsuz, şükürsüz ve nankör insan bu dünyada huzurla yaşayamaz" dediğini vurguladı.

Diyanet’in dijital yayın kanalında "İnsan niçin mutsuz olur" başlığıyla açıklamalarda bulunan Martı, şükretmenin nimeti fark etmek olduğunu belirtti ve şu ifadeleri kullandı:

"Şükür aslına bakarsak nimeti fark etmektir. İnsanın elindeki güzellik, imkan ve nimetleri fark ederek olumluya odaklanmasıdır. Olumsuza odaklanan, sürekli eksikleri ve noksanları gören, sahip olamadıklarına yanan bir insan hep mutsuzdur. ‘Niye onun şusu var benim yok? Niye o bunu başardı, ben başaramadım? Allah ona neden şunu verdi, bana vermedi’ şeklinde kendisini etrafındakilerle kıyaslayan ve elindeki nimeti görmek yerine bir başkasının elindeki nimete gözünü dikerek mutsuz olan insan bu dünyada huzurla yaşayamaz."

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (4)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.