Toshiba, İç Piyasada 5 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak: Yeniden Yapılanma Süreci Başlıyor

Toshiba, iç piyasada 5 bin kişiyi işten çıkaracak. Yeniden yapılanma kapsamında, idare ve arka ofis çalışanları öncelikli olacak. Şirket, 107 milyar yenlik zararla karşı karşıya.

Japonya merkezli elektronik devi Toshiba, iç piyasada büyük bir yeniden yapılanma sürecine gidiyor. Yaklaşık 67 bin çalışanı bulunan şirket, 5 bin kişiyi işten çıkaracak. Karar, şirketin öz kaynaklarını belirli büyüme alanlarına odaklama ve zayıf performansla mücadele etme çabasının bir parçası olarak alındı. Şirket, idare ve arka ofis çalışanlarının çoğunu etkileyecek olan bu kararla birlikte, 107 milyar yenlik bir net zararla mücadele ediyor.

Japonya merkezli elektronik üreticisi Toshiba, ülke içindeki çalışan sayısının yüzde 7'sine denk gelen 5 bin personelini işten çıkaracak. Bu karar, şirketin yeniden yapılanmaya gitme ve personel sayısını azaltma planının bir parçası olarak alındı.

Kyodo ajansının haberine göre, Toshiba öz kaynaklarını altyapı, enerji ve dijitalleşme gibi büyüme alanlarına odaklamayı planlıyor. Bu doğrultuda, iç piyasada 5 bin personeli işten çıkarma kararı aldı.

Şirket, işten çıkarmaların hangi birimlerde ve pozisyonlarda yapılacağını belirlemek amacıyla mayıs başında işçi sendikasıyla müzakerelere başlayacak.

İş akdi sonlandırılacak personelin çoğunluğunun idare ve arka ofis çalışanları olduğu belirtiliyor. Bu çalışanlara öncelikle "gönüllü emeklilik" teklif edilecek.

Mart 2023 itibarıyla Toshiba'nın ülke içinde ortalama 67 bin çalışanı bulunuyordu. İşten çıkarılacak 5 bin kişi, toplam personel sayısının yüzde 7'sine denk geliyor.

Toshiba, bünyesindeki firmaların zayıf performansı sebebiyle Aralık 2023'te sona eren 9 aylık periyotta 107 milyar yen net zarar (691 milyon dolar) açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

TikTok, YouTube'a rakip olma yolunda: Test süreci başladı
iOS 17.5 Güncellemesiyle Ortaya Çıkan Sorun: Eskiden Silinen Fotoğraflar Geri Mi Dönüyor?
Yapay Zeka Devrimi: ChatGPT-4o'nun Etkisi ve Tartışmalar
NASA Keşfi: WASP-193b Ötegezegeni 'Pamuk Şeker' Gibi Hafif ve Kabarık
Elon Musk, Twitter'ın resmi olarak X'e dönüştüğünü duyurdu