Trabzon’da Yazar Buluşmaları Etkinliği: Gerilim ve Tartışmalar Sürüyor!

Ortahisar Belediyesi, Ekim ayında gerçekleştireceği Yazar Buluşmaları etkinliğiyle ilgili olarak provokatif haberlerle karşı karşıya kaldı. Başkan Ahmet Kaya, söz konusu habere tepki göstererek suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Ortahisar Belediyesi, 25-26-27 Ekim tarihlerinde ilçede "Ortahisar Yazar Buluşmaları" adı altında bir etkinlik düzenleyeceğini duyurdu. Etkinlik kapsamında, Türkiye'nin çeşitli gazetelerinde görev yapan gazeteci ve yazarların bölgeye geleceği bildirildi.

PROVOKATİF HABER TEPKİ ÇEKTİ

Ancak etkinlik, Günebakış haber sitesi tarafından "Demirtaş’a ve DHKPC’ye Destek Veren Yazarlar Trabzon’a Geliyor" başlıklı haberle hedef alındı. Haberde yazar İnci Aral, Hikmet Hükümenoğlu ve şair Şükrü Erbaş’ın etkinliğe katılacağı belirtilirken, etkinlik için "Trabzon’un DEM Parti’ye karşı yumuşatılma projesi" ifadesine yer verildi. Bu iddialar, yerel kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

SUÇ DUYURUSU AÇIKLAMASI

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, etkinliğe yönelik yapılan provokatif haberlerle ilgili olarak sert bir açıklama yaptı. "Yoğun bir çalışma ve büyük bir emekle hazırlıklarını tamamladığımız programımızı halkımızla buluşturacağımız günün heyecanını yaşarken, maalesef geçmiş yıllarda Trabzon’umuzun imajına ciddi anlamda zarar veren, o karanlık zihniyetin temsilci kalemşorlarının provokasyonları ile karşı karşıyayız," diyen Kaya, haber metnini kaleme alan Fatoş Yetimhellaç hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirtti.

KAMUOYU TEPKİ GÖSTERİYOR

Trabzon’da yerel bir haber sitesi, 31 Mart seçimlerinde AKP’den CHP’ye geçen Ortahisar Belediyesi tarafından düzenlenecek bu etkinliği hedef gösterdi. Bu durum, yerel siyasetteki gerilimleri artırırken, etkinliğin iptal edilip edilmeyeceği konusunda belirsizlikler sürüyor. Etkinliğe katılacak yazarların, sosyal medyada ve çeşitli platformlarda destek mesajları yayımlaması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.