Trabzonspor - Fenerbahçe maçının cezaları açıklandı

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasında yaşanan şiddetli saha olaylarının ardından verilen cezaları duyurdu. Trabzonspor'a 6 maç ceza uygulanırken, Egemen Korkmaz'a 1 maç, Fenerbahçe'den Oosterwolde'ye ise 1 maç ceza verildi.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Trabzonspor ile Fenerbahçe arasındaki şiddetli saha olaylarının ardından verilen cezaları açıkladı. PFDK kararına göre Trabzonspor, 6 maç ceza alırken, Egemen Korkmaz'a 1, Fenerbahçeli Oosterwolde'ye ise 1 maç cezası verildi. Ayrıca, Osayi Samuel ve İrfan Can Eğribayat da para cezasına çarptırıldı.

 

TFF'NİN CEZALAR İLE İLGİLİ GENEL AÇIKLAMALARI

FENERBAHÇE:

Fenerbahçe A.Ş. sporcusu Bright Osayi Samuel hakkında, 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle isnat olunan disiplin ihlalinin unsurları oluşmadığından ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir.

Aynı müsabakada Fenerbahçe A.Ş. sporcusu Jayden Quinn Oosterwolde'nin, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 39.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Aynı müsabakada Fenerbahçe A.Ş. sporcusu Jayden Quinn Oosterwolde'nin, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 13.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Aynı müsabakada Fenerbahçe A.Ş. sporcusu İrfan Can Eğribayat hakkında, rakip takım tribünlerine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle ceza tayinine yer olmadığına karar verilmiştir. Ancak, aynı müsabakada İrfan Can Eğribayat'ın, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle 1 resmi müsabakadan men ve 13.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Aynı müsabakada Fenerbahçe A.Ş. görevlisi Kürşat Çiftlik'in ve Okan Özkan'ın, rakip takım taraftarlarıyla kavga eylemi nedeniyle 15 gün hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

 

 

TRABZONSPOR:

Trabzonspor A.Ş.'nin, 17.03.2024 tarihinde oynanan Trabzonspor A.Ş. - Fenerbahçe A.Ş. Trendyol Süper Lig müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları sebebiyle 6 resmi müsabakayı kendi sahasında seyircisiz oynama cezası ve 3.000.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir. Ayrıca, saha olaylarına karışan taraftarların bulunduğu bazı bloklardaki seyircilerin bir sonraki ev sahibi kulübün müsabakasına girişlerinin engellenmesi kararı alınmıştır.

Aynı müsabakada Trabzonspor A.Ş.'nin anons sisteminin talimatlara aykırı şekilde kullanılmasından dolayı 112.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

Aynı müsabakada Trabzonspor A.Ş. antrenörü Egemen Korkmaz'ın, rakip takım sporcusuyla kavga eylemi nedeniyle 1 resmi müsabakada soyunma odasına ve yedek kulübesine giriş yasağı ve 13.000.-TL para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiştir.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Yunan basını duyurdu: Panathinaikos’ta Fatih Terim dönemi sona erdi
Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!
Galatasaray, İlkay Gündoğan Transferi İçin Harekete Geçiyor!