Trabzonspor - Kayserispor maçının kırılma anı anlatıldı!

Trabzonspor, 1. Lig'den (o dönemdeki Süper Lig) yükseldiği dönemlerde kulüp müzesine birçok kupa kazandıran ve 83 yaşında vefat eden efsane başkan Şamil Ekinci için bir dakikalık toplu alkış ve saygı duruşu gerçekleştirdi.

Trabzonspor, 1. Lig'den (o dönemdeki Süper Lig) yükseldiği dönemlerde kulüp müzesine birçok kupa kazandıran ve 83 yaşında vefat eden efsane başkan Şamil Ekinci için bir dakikalık toplu alkış ve saygı duruşu gerçekleştirdi. Bu anlamlı an, maçın başlamasına kadar saha kenarında sergilenen 13 resmi kupa ile birlikte yapıldı.

Maç öncesinde Trabzonspor, sakatlıkları nedeniyle Hüseyin, Enis Destan, Edin Visca, M. Cham, S. Saatçı ve Simon Banza gibi altı oyuncusundan yoksundu. Kayserispor ise, sakatlıkları nedeniyle kadroda bulunmayan C. Mane ve İranlı oyuncu Hosseini dahil beş eksik oyuncu ile sahadaydı.

Yağmurlu bir geceyi yaşadığı şehirde oynanan bu karşılaşmada, Kayserispor'un VAR'daki İlker Coşkun'un önerisiyle kazandığı penaltıyı Ganalı Attamah kullandı. Trabzonspor kalecisi Uğurcan Çakır, topu sağ köşeden harika bir şekilde çıkartarak gole izin vermedi. Penaltı pozisyonunu başlatan faulü görmeyen İstanbul Bölgesi hakemi Mehmet Türkmen, bu önemli anı kaçırdı.

Kaçırılan penaltının ardından iki dakika içinde, Kayserispor Hasan Ali Kaldırım'ın golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. Bu golün hemen ardından, sakatlanan Saviç'in yerine Ozan Tufan oyuna dahil oldu.

Kayserispor, gol sonrası sıkı bir savunma yaparak sahasından hızlı çıkışlar gerçekleştirdi. Yağmurun etkisiyle hızlanan maçta, Trabzonspor'un bardhi'nin üst direkten dönen şutuyla gol şansı yakaladı. Kayserispor ise, özellikle sağ kanatta etkili olan Portekizli Boa Morte ile Trabzonspor savunmasını zor durumda bıraktı ve devre arasında en az iki veya üç farkla öne geçme fırsatını kaçırdı.

İkinci yarıya başlarken Şenol Güneş, beklenen değişiklikleri yaparak Orsic ve Bardhi'nin yerine Efe Poyraz ve Nwakaeme'yi oyuna aldı. Kayserispor, öne geçtikten sonra defansif bir strateji benimsedi ve savunmasını artırarak Trabzonspor'un saldırılarını karşılamaya çalıştı.

Trabzonspor, Nwakaeme'nin bireysel çabalarıyla biraz canlandı ve Efe Poyraz'ın golü ofsayta takıldı. Maçın hakemi Mehmet Türkmen, Kayserispor'un oyuncularının faullerden yere yatmalarına ve kaleci Onurcan Piri'nin aut atışlarındaki yavaş davranışlarına göz yumdu.

Maçın 87. dakikasında, Kayserispor kaptanı Gökhan'ın Umut Bozak'a yaptığı faul nedeniyle ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kalması, Kayserispor'u on kişi bıraktı ve Trabzonspor için bir umut yarattı.

Son dakikaya girilirken, Dragus'un yerine oyuna giren Umut Bozuk'un attığı gol, Trabzonspor'a yedi dakikalık uzatma süresinde umut ışığı oldu. Uzatma süresinin son dakikasında, Denswil’in altı pas içinde yaptığı vuruşla beraberlik golü geldi ve tribünler büyük bir sevinç yaşadı. 

Nwakaeme'nin oyuna girişiyle moral bulan Trabzonspor, geceyi 2-2'lik skorla ve bir puanla kapatarak, kötü futbolunu biraz olsun telafi etmiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.