Trabzonspor, Nwakaeme'den ikinci döneminde verim alamıyor

Trabzonspor'a dönen Anthony Nwakaeme, sakatlıklarla boğuştuğu ikinci döneminde beklenen performansı sergileyemedi. Bu sezon 13 maçta gol katkısı sağlayamayan Nijeryalı oyuncu, son golünü 22 Mayıs 2022'de atmıştı. Nwakaeme’nin, 2-3 hafta daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.

NİJERYALI FUTBOLCU ANTHONY NWAKAEME'NİN TRABZONSPOR PERFORMANSI

Trabzonspor'a sezon başında geri dönen Nijeryalı futbolcu Anthony Nwakaeme, ikinci döneminde sakatlıklarla mücadele ederken beklenen performansı sergileyemedi. 

Nwakaeme, Trabzonspor'un ilk döneminde geçirdiği 4 sezonda 145 resmi maçta 47 gol atarak büyük beğeni toplamıştı. Ancak, ikinci döneminde takımına katkı sağlayamadı. Geçmişteki başarılarıyla taraftarların gönlünde yer eden Nwakaeme, bu sezon henüz gol atamadı ve iki kez sakatlık geçirerek sahalardan uzak kaldı.

SAKATLIK DURUMU

Nwakaeme, sezonun ilk haftasında Net Global Sivasspor ile oynanan maçta sol alt adalesinde yaralanma yaşadı. Bu sakatlık nedeniyle UEFA Konferans Ligi'ndeki St. Gallen karşılaşmalarının yanı sıra Eyüpspor ve Beşiktaş maçlarında forma giyemedi. 19 Eylül'deki Bellona Kayserispor maçıyla sahalara dönen oyuncu, Gaziantep FK ve TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmalarında yeniden sakatlandı. 5 Ekim'deki Atakaş Hatayspor maçında kadroda yer alamayan Nwakaeme’nin, 2-3 hafta daha sahalardan uzak kalması bekleniyor.

Bu sezon 13 resmi maça çıkan Trabzonspor, Nwakaeme'ye 8 karşılaşmada toplam 315 dakika süre verdi. Ancak, hiçbir maçta 90 dakika süre alamayan oyuncu, en uzun süreyi 7. haftadaki TÜMOSAN Konyaspor karşılaşmasında 84 dakikayla oynadı.

GOL HASRETİ

Nwakaeme, oynadığı 13 maçta gol katkısı sağlayamadı. Trabzonspor'daki son golünü 22 Mayıs 2022'de, Başakşehir'e karşı ligin son haftasında atan Nwakaeme, bu tarihten itibaren 875 gün geçmişken sadece bir asist yapabildi. Bellona Kayserispor maçında yaptığı asist haricinde, bu sezon takımına skor anlamında katkıda bulunamadı.

SEZON PERFORMANSLARI

2018-2019 sezonunda İsrail'in Hapoel Beer Sheva takımından 1 milyon 100 bin avro bonservis bedeliyle transfer edilen Nwakaeme, ilk sezonunda 31 resmi maçta 11 gol, 2019-2020'de 43 maçta 14 gol, 2020-2021'de 35 maçta 7 gol ve 2021-2022'de 36 karşılaşmada 15 gol kaydetmişti. İki sezon aradan sonra Suudi Arabistan'ın Al-Fayha takımına transfer olan deneyimli forvet, bu sezon başlangıcında Trabzonspor'a geri dönmüştü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.