Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci yaşamını yitirdi

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci, 83 yaşında vefat etti. 5 yıl süren başkanlık döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandıran Ekinci'ye Allah'tan rahmet, ailesi ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Trabzonspor'un efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci, 83 yaşında hayatını kaybetti. 5 yıl boyunca bordo-mavili kulüpte başkanlık yaparak 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandırmış bir isim olarak tarihe adını yazdırmıştır. Kulüp sosyal medya hesabından yapılan taziye paylaşımında, "5 senelik başkanlık döneminde kulübümüze büyük başarılar kazandıran efsane başkanımız, eski divan kurulu başkanımız ve eski 2. başkanımız Mustafa Şamil Ekinci'nin vefat haberini derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Ekinci'ye Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere camiamıza ve sevenlerine başsağlığı dileriz" ifadelerine yer verilmiştir.

Mustafa Şamil Ekinci'nin Özgeçmişi:

Kırşehirli olan Mustafa Şamil Ekinci, 2 Haziran 1941'de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladıktan sonra, ailesinin Trabzon'da fabrika kurma kararıyla şehirde yerleşti. Un, yem ve çuval fabrikalarının yanı sıra birçok ticari işletme açtı. 1970 yılında Rıfat Dedeoğlu başkanlığında yönetim kurulu üyeliği yapmaya başladı ve Haziran 1975'te başkanlık görevine seçildi. Başkanlığının ilk sezonunda, Trabzonspor'u İstanbul'un egemenliğinden kurtararak Anadolu'dan çıkan ilk şampiyon yaptı. Ekinci'nin başkanlığı süresince Trabzonspor, 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Ayrıca 1983-1985 yıllarında Divan Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü ve 1995 yılında Faruk Özak yönetiminde Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Yöneticilik ve başkanlık dönemlerinde Trabzonspor, toplam 17 kupa kazandı. 9 Şubat 2011'de açılan Trabzonspor müzesine "Mustafa Şamil Ekinci" adı verildi. Ekinci, Trabzon ve Trabzonspor için yaşamı boyunca büyük bir özveriyle çalıştı ve camiasına olan sevgisini her fırsatta dile getirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.