Trafik çilesi sona erdi: Bolu Dağı Tüneli trafiğe açıldı

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul istikametindeki Bolu Dağı Tüneli'nde 67 metre uzatma çalışmaları tamamlandı ve 38 gün kapalı kalan yol yeniden trafiğe açıldı. Tünelin son hali dronla görüntülendi.

Anadolu Otoyolu'nun İstanbul istikametindeki Bolu Dağı Tüneli'nde gerçekleştirilen uzatma çalışmaları tamamlanarak yol tekrar trafiğe açıldı. Tünelin İstanbul yönündeki tüpü, 31 Temmuz'da başlatılan çalışmalar nedeniyle 38 gün boyunca trafiğe kapalı kaldı. Bu süre zarfında tünelin portalları 67 metre uzatıldı ve iki viyadükte yer alan 4 adet genleşme derzi değiştirildi. 

Tünelin kapalı olduğu süre boyunca, İstanbul yönüne gitmek isteyen sürücüler Abant gişelerinden çıkarak D-100 kara yolunu kullanmak zorunda kaldı, bu da D-100 Bolu Dağı geçişinde kilometrelerce uzun araç kuyruklarına ve yoğun trafiğe yol açtı. Ancak ekipler, planlanan süreden 12 gün önce çalışmalarını tamamlayarak, trafik çilesini sona erdirdi. Dün gece saatlerinde asfalt serimi ve çizgi çalışmalarını da tamamlayan ekipler, İstanbul yönündeki yolu akşam saatleri itibarıyla yeniden trafiğe açtı. Tünelin son hali ise havadan dronla görüntülendi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.