Trafik sigortasında yeni bir dönem başlıyor!

Trafik sigortasında yeni bir dönem başladı ve fiyatlandırma şekli değişti. Artık SEDDK, her ay asgari ücret artışına, araç fiyatlarındaki değişime ve hasar onarım/yedek parça fiyatlarındaki değişime göre bir endeks oluşturacak.

Trafik sigortasında yeni bir dönem başladı ve fiyatlandırma şekli değişti. Artık SEDDK, her ay asgari ücret artışına, araç fiyatlarındaki değişime ve hasar onarım/yedek parça fiyatlarındaki değişime göre bir endeks oluşturacak. Bu endeks, trafik sigortası prim artışlarının belirlenmesinde temel alınacak ve sigorta şirketleri bu orana göre primlerini ayarlayacaklar.

Trafik sigortası sektöründe önemli bir değişiklik yaşanıyor. Artık primler, her ay güncellenen maliyet endeksine göre belirlenecek ve bu endeks üzerinden mayıs ayından itibaren sigortalılara yansıtılacak. Bu yeni uygulama ile birlikte, sigorta şirketleri trafik sigortası primlerini, yeni maliyet endeksine göre yüzde 3 oranında artırma yetkisine sahip olacaklar. Bu adım, sektörde daha dinamik bir fiyatlandırma ve daha hassas bir maliyet yönetimi sağlamayı hedefliyor. Bu değişiklik, sigortalılar için daha dengeli ve adil bir prim sistemini beraberinde getirecekken, sigorta şirketlerine de maliyetlerini daha etkin bir şekilde yönetme imkanı sunacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

ABB, 2024 senesi için otopark ücret tarifesini belirledi
Anadolu Ateşi, 25. yaşını Beşiktaş Stadyumu’ndaki gösterileri ile kutlayacak!
Milyonlarca yatırımcının merak ettiği 10 kripto kanun teklifi sorusu
Finans uzmanı merak edilen o soruyu yanıtladı: "Ekonomi kötüyse AVM'lerde neden yer yok?"
Gıda sektöründe o ürüne kriz yaklaşıyor! A101 ve BİM'e hücum: Zam alarmı!