Trafik sigortasında yeni dönem belirlendi: Primler her ay maliyet endeksine göre belirlenecek

Artık, SEDDK (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu), her ayın sonunda asgari ücret artışı, araç fiyatlarındaki değişim ve hasar onarım/yedek parça fiyatlarındaki değişiklikleri dikkate alarak bir endeks oluşturacak.

Trafik sigortası sektöründe bir dönüşüm yaşanıyor ve bu değişim, hasar maliyet endeksi uygulamasıyla birlikte primlendirme yöntemlerinde değişikliği beraberinde getiriyor.

YENİ DÖNEM BELİRLENDİ 

Artık, SEDDK (Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu), her ayın sonunda asgari ücret artışı, araç fiyatlarındaki değişim ve hasar onarım/yedek parça fiyatlarındaki değişiklikleri dikkate alarak bir endeks oluşturacak. Bu endekse dayanarak, trafik sigortası prim artışları belirlenecek ve sigorta şirketleri bu oran doğrultusunda primlerini güncelleyecekler.

Yeni dönemde, trafik sigortası primlerinin belirlenmesinde esneklik ve güncellik ön planda olacak. SEDDK tarafından oluşturulan maliyet endeksi, sektördeki değişen koşulları ve ekonomik faktörleri göz önünde bulundurarak daha adil ve dengeli bir fiyatlandırma sağlayacak. Bu sistem, sigortalıların güncel maliyetlere daha uygun prim ödemeleri konusunda bir adım olarak görülüyor.

Sigorta şirketleri, yeni maliyet endeksine göre trafik sigortası primlerini ayarlayacaklar ve bu ayarlamalar, sigortalıların ödeyecekleri prim tutarlarında belirgin bir değişiklik getirebilecek. Ancak, bu değişimlerin, sigortalıların maliyetleri daha iyi anlamalarına ve kapsamlı bir koruma sağlamalarına yardımcı olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Furkan Bölükbaşı AK Parti'yi yerden yere vurdu
"Her gün etli yemek" iddiaları Diyanet tarafından yalanlandı
Başbakanla telefonda konuşurken devleti yıkmaya teşebbüs
TEM'de ruhsatsız benzinlik: Firmanın yönetiminde AKP'li isimler var
20 ilde düzenlenen ‘Sibergöz-39’ operasyonlarında 74 şüpheli gözaltına alındı