Trafikte Sert Tedbir: APP Plaka ve Plaka İhlaline Hapis Cezası Geliyor

İçişleri Bakanlığı, 1 Ocak 2024'ten itibaren yürürlüğe giren Avrupa Press Plaka (APP) kullanımıyla ilgili sert tedbirleri hayata geçirdi. Buna göre, APP kullanmaya devam eden sürücülere 2 bin 647 lira para cezası kesilecek.

İçişleri Bakanlığı, araç sahiplerine yönelik önemli bir uyarıda bulunarak Avrupa Press Plaka (APP) kullanmaya devam edenleri ciddi cezai yaptırımlarla karşılayacağını duyurdu. Yapılan açıklamada, APP kullanmaya devam edenlere 2 bin 647 lira, sahte plaka kullananlara ise 32 bin 170 lira para cezası ve resmi belgede sahtecilik suçundan dolayı 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası uygulanacağı belirtildi. Ayrıca, 1 Ocak 2024 ve sonrası tescil edilen araçlarda karekod (QR kod) ve tanım numarası bulundurmanın zorunlu olduğu hatırlatıldı.

TRAFİK GÜVENLİĞİ İÇİN SERT TEDBİRLER

İçişleri Bakanlığı, trafik güvenliğini artırmak ve standartlara uygun plakaların kullanımını teşvik etmek amacıyla sert tedbirler alıyor. Yapılan açıklamada, Avrupa Press Plaka (APP) kullanımına devam edenlerin yanı sıra düzmece plaka kullananlara ciddi para cezaları ve hapis cezaları getirildiği bildirildi. Sahte veya APP kullanılması durumunda, plakaların derhal değiştirilmesi ve devletin belirlediği standartlara uygun plakaların kullanılması vurgulanarak, trafik kurallarına uyum çağrısı yapıldı.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ayşe Ateş eşi Sinan Ateş'in neden suikaste uğradığını ilk kez açıkladı
Vatandaşa kötü haber: Zam dalgası geliyor! Elektrik, doğal gaz, köprü ve otoyollara zam kapıda!
Sydney Sweeney, Christy Martin'in Ayak İzlerini Takip Edecek: Yeni Film Projesi!
Ankara Kalesi'nin Restorasyon Çalışmaları Havadan Görüntülendi
"Aşırılıktan kaçının; atamalarda şeffaf olun"