Trafikte sigortasız araç kullananlar için araba bağlama kuralı başladı

SEDDK, 19 Şubat'ta yürürlüğe giren yeni trafik sigortası düzenlemesi hakkında bilgi verdi. Yeni yönetmeliğin birçok maddesinde değişiklikler olduğu ve ihlal durumlarında yüksek para cezalarıyla karşılaşılacağı araç sahiplerine duyuruldu.

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK), son günlerde yaptığı duyuru ile 2024 yılında geçerli olacak olan araç grupları ve kullanım türlerini içeren yeni düzenleme hakkında detayları kamuoyu ile paylaştı.

Yapılacak değişiklikler çerçevesinde, mevcut yönetmeliğe göre 19 Şubat 2024 tarihinden itibaren belirlenen araç gruplarına uygulanan primlerin yüzde 10 oranında artırıldığı duyuruldu.

ZORUNLU TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZA ORANI DEĞİŞTİ

Yapılan değişikliklerin ardından, araç sahiplerinin mecburi trafik sigortasını yenilemeden trafiğe çıkmaları durumunda alacakları ceza miktarı katlanarak artmıştır. Özellikle son günlerde, büyük şehirlerde ve ülkenin çeşitli bölgelerinde trafik denetimlerini sıklaştıran ekipler, sürücülerden ehliyet ve araç ruhsatıyla birlikte güncel trafik sigortası poliçesini ibraz etmelerini istemektedir.

Yeni yönetmeliğin Şubat ayında yürürlüğe girmesinden sonra, trafik kontrollerinin arttığı ve mevcut değişikliklere uymayan araç sahiplerine çok sayıda ceza kesildiği bilgisi ortaya çıktı.

TRAFİK SİGORTASI YAPTIRMAMANIN CEZASI NEDİR?

Araç sahiplerinin zorunlu trafik sigortası yaptırmamış olmaları durumunda araçları trafikten men edilmekte ve özel park alanına çekilmektedir.

Emniyet mensupları tarafından gerçekleştirilen çevirme işlemleri sonucunda kontrol edilen ilgili sürücülerden ehliyet, ruhsat ve güncel trafik sigortası poliçesini göstermeleri talep edilmektedir. Yönetmelik gereği uygunluğu bulunmayan araçlar tespit edildiğinde, cezaya konu otomobiller sigorta işlemleri tamamlanana kadar özel park alanlarında tutulmaktadır.

Yetkililer, uygulamada yapılan değişikliklerin ceza oranlarında yaşanan artışın trafik sigortasını teşvik etme amacını taşıdığını belirtmektedir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Miçotakis'in Ankara Ziyareti: Türkiye ve Yunanistan Arasında İşbirliği ve Diyalog İçin Yeni Adım
ÖSYM açıkladı: DGS başvuruları başladı!
Çöl tozu Türkiye'yi kaplayacak: Toz taşınımı ne zaman bitecek, kaç gün sürecek?
Fotokapan nedir ve ne için kullanılır? Fotokapan kullanım alanları
Türkiye'de İletişimi Etkileyebilecek Güneş Patlaması! Ulaştırma Bakanlığı'ndan Kritik Açıklama!