Traktörleri Enkaz Altında Kalan Antakyalı Çiftçi: "Enkazı Gördükçe İçimiz Daha Çok Yanıyor, Sesimizi Duyu

Deprem esnasında traktörleri ve ziraat makineleri yıkıntı altında kalan Antakyalı ziraatçi Safiye Sezer, “Bu görüntü, yıkıntı bizi daha oldukça yıkıyor, gördükçe içimiz daha oldukça yanıyor. Sesimizi duyun” dedi.

DİLAN KUTLU

Deprem esnasında traktörleri ve ziraat makineleri yıkıntı altında kalan Antakyalı ziraatçi Safiye Sezer, "Bu görüntü, yıkıntı bizi daha oldukça yıkıyor, gördükçe içimiz daha oldukça yanıyor. Sesimizi duyun" dedi.

11 ili etkileyen Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler il ve ilçelerdeki yıkımın yanı sıra köylerde de ağır tahribata yol açtı. Türkiye'nin en verimli ovalarının bulunmuş olduğu zelzele bölgesinde tarlalarda yarıklar, tümsekler oluştu, yollarda da çökme ve kayma meydana geldi.

Tarlalarını ve hayvanlarını bırakıp çevre illere de göç edemeyen depremzede çiftçiler, traktörleri ve pulluk sürgü, mibzer benzer biçimde ziraat makineleri de yıkıntı altında kalmış olduğu için yeni ürün ekip tarımsal üretime devam etmekte zorlanıyor.

6 Şubat'taki depremden en oldukça etkilenen illerin başlangıcında gelen Hatay'a 18 kilometre uzaklıktaki Apaydın köyünde çiftçilik icra eden Sezer ailesi depremden sonrasında içinde bulundukları durumu ANKA Haber Ajansı'na söyledi.

Deprem esnasında yıkıntı altında kalan 5 traktörleri de kullanılmaz hale gelen ve 100 tona yakın samanı yanan Sezer ailesi, tarımsal üretime devam edebilmek için yardım isterken, yetkililere "Sesimizi duyun" çağrısı yapmış oldu. Aile üyeleri şunları söylemiş oldu:

"NE YAPACAĞIMIZI BİLMİYORUZ"

Hamza Sezer: Biz Apaydın Mahallesi'nde oturuyoruz. Enkazlarımız 40 gün oldu ortalama. Burada traktörlerimiz yıkıntı altında, 5 cenazemiz var. Bu tarafa gidiyoruz yıkıntı, öteki tarafa gidiyoruz yıkıntı. Kendi imkanlarımızla yol açtık. 5 aracımızı kendi imkanlarımızla çıkardık. 9 aracımız hala yıkıntı altında. Mümkünse devletimizden yardım istiyoruz. Yardım olursa bizim için iyi olur. Bizim sesimizi duyun. Bizi soran arayan yok. Her şeyimiz burada açıkta. 17 aile çadırda yaşıyoruz. Ekipmanlarımız, traktörlerimizi mibzerlerimizi (ekim makinesi) otomobillerimiz hepsi yıkıntı altında. Ne yapacağımızı bilemiyoruz, sabah kalkıyoruz yıkıntı, akşam geliyoruz yıkıntı. Bu bizim ekmek teknemiz saman 40 gündür hala yanıyor. İtfaiye geldi bir şey yapamadı.

Mehmet Sezer: Traktörlerimizi, mibzerlerimiz hepsi yıkıntı altında. Bizim ekmek teknemiz olan saman zelzele gününden beri yanıyor. 100 ton kadar samanımız yok oldu.

"ENKAZI GÖRMEK BİZİ DAHA ÇOK YIKIYOR"

Safiye Sezer: Her gün bunu görmek her insanın gözünün önünde yok olması. Sizden tek ricamız önümüzdeki görüntüyü kaldırmanız asla eğer olmazsa geldiğimizde daha fazla acı duymayalım. 8 çocuklu aileyiz. Geçimimiz samandan karşılıyoruz. Şimdi her birimiz başka bir yere dağılmışız. Kampta yaşıyoruz. İki çocuk anası kızım da yıkıntı altında kaldı, yaralı. Mecburen her gün buraya gelmek zorundayım. Mallarımız var, bakmak zorundayım. Bu görüntü, yıkıntı bizi daha oldukça yıkıyor, gördükçe içimiz daha oldukça yanıyor. Sizden ricamız sesimizi duyun.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ankara' da sağanak yağış sürecek mi? 5 Mayıs 2024 Ankara hava durumu
O bebek maması markasında zararlı madde tespiti edildi: Ürünler toplatılıyor
Popüler mama markasında zararlı madde: Toplatılıyor!
Kaçak tarikat yurdunda şok edici koşullar! Çocuklar hijyenik olmayan ortamda yaşıyor
Emekliler İçin Müjdeler Bitmiyor! Bu Hizmet Tamamen Ücretsiz!