Trenler Sağlam Ama Kaza Nasıl Oldu? Metro Raporunda Gizemli Bulgular!

22 Nisan’da Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda yaşanan kaza sonrası hazırlanan rapor, trenlerde arıza olmadığını ortaya koydu. Ancak kazanın nedeni için sinyal sisteminin incelenmesi gerekiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirak şirketi Metro İstanbul, 22 Nisan’da Üsküdar-Samandıra Metro Hattı’nda yaşanan tren kazasına ilişkin detaylı bir rapor hazırladı. Raporda, kazanın kronolojisi, trenlerin hasar durumu ve kurtarma operasyonu anlatıldı. Raporda her iki trene ilişkin yapılan incelemelerde, kazaya tren kaynaklı bir arızanın sebep olmadığının tespit edildiği belirtildi. Ancak kazanın kesin nedeninin anlaşılabilmesi için sinyal sistemi ve operasyonel kayıtların da incelenmesi gerektiği vurgulandı.

KAZA VE KURTARMA OPERASYONU

Kaza, 22 Nisan günü saat 02.00’de Üsküdar-Samandıra Metro Hattı M5 hattı üzerinde Fıstıkağacı Hat-2 peronunda meydana geldi. Kısıtlı manuel kontrol modunda (RM mod) duran Tren-05’e, Üsküdar’dan tam otomatik modda (UTO mod) gelen Tren-23’ün teması sonucu kaza yaşandı. Metro İstanbul’un hazırladığı raporda, kazanın hemen ardından başlatılan kurtarma operasyonunun, 74 saat süren çalışmalarla 25 Nisan’da tamamlandığı ifade edildi. Hasar gören iki tren, atölye yollarına çekildi.

HASAR VE TEKNIK İNCELEME

Kazaya karışan Tren-05 ve Tren-23'te ciddi hasarlar tespit edildi. Kuplörler, cer motor bağlantı kutuları, tırmanma önleyiciler, bağlantı kabloları ve körük bölgeleri gibi birçok bölümde hasar oluştuğu belirtilirken, trenlerin tamir edilebilirliği için uzman ekiplerin detaylı incelemeler yapması gerektiği belirtildi.

KAZANIN SEBEBI HALEN NETLEŞMEDI

Raporda, her iki trenin bakım kayıtlarının eksiksiz olduğu ve trenlerde kazaya yol açabilecek bir arıza bulunmadığı vurgulandı. Ancak, kazanın kesin nedenini belirlemek için sinyal sistemi ve operasyonel kayıtların da incelenmesi gerektiği belirtildi. Bu incelemelerin ardından kazanın tam sebebi netleşmiş olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.