Trident füze testi tekrar başarısız oldu

Kraliyet Donanması'nın denizaltısından fırlatılan Trident füzesi, ardışık ikinci kez başarısızlıkla sonuçlandı. İlk olarak arızayı haber veren Sun gazetesine göre, füzenin itici roketleri çalışmadı ve fırlatma sahasının yakınında denize düştü.

Birleşik Krallık Kraliyet Donanması'nın Trident füzesi deneme atışları, ikinci kez üst üste başarısız oldu. Savunma Bakanı da dahil olmak üzere yetkililerin şahit olduğu en son test, HMS Vanguard denizaltısı tarafından gerçekleştirildi. İlk olarak Sun gazetesi tarafından bildirilen arıza, füzenin itici roketlerinin başarısız olması ve fırlatma sahasının yakınına denize düşmesiyle ortaya çıktı.

Devriye gezileri sırasında taşınan füzeler genellikle nükleer savaş başlıklarıyla donatılmış olabilir, ancak test atışları için uygun değildirler. Savunma Bakanlığı, "nükleer caydırıcılığın güvenli, güvenli ve etkili bir şekilde devam ettiğini" belirtti.

HER BİR FÜZE 17 MİLYON EURO

Britanya'nın Trident füzeleri üzerinde yapılan testler, maliyetlerinin yüksek olması nedeniyle nadirdir. Her bir füzenin fiyatı yaklaşık 17 milyon euro civarındadır ve son test 2016'da gerçekleştirilmişti. Ancak füze rotadan saptığında başarısızlıkla sonuçlandı.

Füzenin, Brezilya ile Batı Afrika arasındaki Atlantik Okyanusu'na zararsız bir şekilde inmeden önce birkaç bin mil uçması bekleniyordu. Ancak 2016'daki başarısız test sırasında Sunday Times, füzenin Florida kıyısı açıklarındaki HMS Vengeance'dan fırlatıldığını bildirdi.

Gazete, Trident II D5 füzesinin asıl hedefinin Afrika'nın batı kıyısındaki bir deniz hedefine 5.954 kilometre uzaklığa ateşlenmesi planlanmasına rağmen, füzenin ABD'ye doğru yöneldiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İran'da Kadın Cinayetleri: Artan Vakalar Endişe Verici
Namur'da Göstericiler İsrail'e Silah Satışını Protesto Etti
ABD Dışişleri Bakanı: İsrail'in Gazze'deki Sivil Koruma Planı Yetersiz
Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'daki Operasyonları Hakkında Açıklama Yaptı
Putin'in Yeni Kabine Atamaları: Rusya'da Hükümet Değişiklikleri