Trilyonluk Arabaya LPG Taktırdı : "Yakıt zamlarından bıktık!"

Elazığ Sanayi esnafı Zülküf Canpolat, artan akaryakıt fiyatları sebebiyle lüks araç sahiplerinin dahi mecburiyetten araçlarına LPG taktığını belirtti. Sanayi esnafının zor günler yaşadığına dikkat çeken Canpolat, yüksek kiralar, artan parça fiyatları ve eleman sıkıntısıyla sektörün kötü bir gidişat

Elazığ sanayi esnafı Zülküf Canpolat, akaryakıt fiyatlarındaki sürekli artış nedeniyle insanların araçlarına LPG taktırdığını belirtti. Canpolat, özellikle lüks araç sahiplerinin dahi yakıt maliyetlerini düşürmek amacıyla araçlarına LPG taktırdığını ifade etti. "Adam 1 trilyonluk otomobil alıyor. Geliyor 20 bin lira verip LPG taktırıyor. Onun motor masrafı şu an 200 bin lira. O motoru 5 senede öldürmeyi göze alıyor fakat neden; yakıttan tasarruf ediyor. Mevzu bu. Mecburiyetten başka bir şey değil" şeklinde konuşan Canpolat, LPG'nin artık insanlar için bir mecburiyet haline geldiğini vurguladı.

 

Sanayi esnafının yaşadığı sıkıntılara da değinen Canpolat, artan fiyatlar ve yüksek kira giderleri nedeniyle esnafın büyük zorluklarla karşılaştığını dile getirdi. "Böyle giderse iş yapacak zanaatkar kalmayacak" diyen Canpolat, kiraların geçen yıla göre dramatik bir şekilde arttığını belirtti. Ayrıca, çırak veya kalifiye eleman bulma konusunda da sıkıntı yaşandığını ifade ederek, "Şu an biz yetiştirecek eleman bulamıyoruz. Şu an en küçük eleman yaşımız 30. Çırak yok. Eleman yetişmiyor. Bu şekilde giderse zannediyorum artık iş yapacak zanaatkar da kalmayacak" dedi.

Canpolat, sanayideki kötü gidişata dikkat çekerek, parça fiyatlarının büyük oranda arttığını ve sektörde kontrol ve denetim eksikliği olduğunu belirtti. Elazığ'da 4+4 eğitiminden dolayı çırak yetiştirme olanağının olmadığını söyleyen Canpolat, bu durumun iş yapacak zanaatkarların sayısını azaltacağını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Halkbank ve Vakıfbank temettü dağıtmayacak
İflasın eşiğindeler: İki tekstil devi konkordato talep etti
Emekli zammında hesapları değiştirecek ayrıntı
Zam yağmuru devam ediyor: Biraya dev zam yolda
Beşiktaş ile Galatasaray'ın eski sponsoru tam 563 milyon borç ile iflas etti