TRT, AKP'nin sesi oldu: Erdoğan'a 48 saat, Kılıçdaroğlu'na 32 dakika

Vatandaşların vergisiyle yayın yapan devlet kanalı TRT, seçim dönemindeki iktidar yanlısı yayın politikaları ile tepkilere neden oldu.

Uluslararası imza kampanyası platformu change.org’da da konuya ilişkin bir imza kampanyası başlatıldı. Kampanyada TRT’nin seçim döneminde Cumhur İttifakı’nın adayı, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a 48 saat yer verirken Millet İttifakı’nın adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ise yalnızca 32 dakika yer verildiğine dikkat çekildi.

Konuya ilişkin Cumhuriyet’e konuşan CHP RTÜK üyesi Tuncay Keser, TRT’nin söz konusu tutumunu eleştirdi. Keser, “YSK ve RTÜK’ün seçim dönemindeki yayınların tarafsız ve fırsat eşitliği kapsamında olmasını sağlamak gibi bir görevi var. Bu konuda da en önemli sorumluluk TRT’ye düşüyor, çünkü söz konusu kanal yurttaşların vergileriyle oluşan kamu kaynaklarını kullanarak yayın yapıyor. TRT, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmezken fırsat eşitliği ilkesini de çiğniyor ve iktidarın propaganda üssü gibi çalışıyor” dedi.

TRT’nin 14 Mayıs’ta yapılan seçimlerin olduğu gün AKP’nin “Türkiye Yüzyılı” logosu ile hazırlanan reklam filmini yayımladığını hatırlatan Keser, söz konusu tutumun hukuksuz olduğunu ifade etti. Keser, “TRT’nin bu tutumu seçimi ve demokrasiyi sakatlıyor” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Medya Haberleri

Gazetecilik skandalı
Emniyet’te kaset savaşlarının arkasında neler var?
Kavala dosyasında iki görüş çarpışıyor
Her siyasetçi bilmeli ki, mesele bazen kapıdan çevirebilmektir
AK Parti’den geçen belediyelerin borçlarını sürekli açıklamak aleyhe de dönebilir