TRT canlı bombayı özendirdi

TRT Belgesel kanalında yayınlanan bir belgesel-haber programında, babası öldürülen ve küçük yaşta başı kapatılmış Suriyeli bir kız çocuğuna, "Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?" diye soruluyor. Kız da yanıt olarak...

TRT Belgesel kanalında yayınlanan bir belgesel-haber programında, babası öldürülen ve küçük yaşta başı kapatılmış Suriyeli bir kız çocuğuna, "Savaşmak zorunda kalsan ne yapardın?" diye soruluyor. Kız da yanıt olarak "kontrol noktasında kendimi patlatırdım" diyor.

TRT Belgesel kanalında yer verilen röportaj Arapça yapılmış ve Türkçe alt yazı ile yayına hazırlanmış. Belgeselin videosu sosyal medyada paylaşılmaya başlayınca, yurttaşlardan büyük tepki geldi.

AKP İktidarının dinci-mezhepçi bir kurum haline getirdiği TRT'nin yayınları, uzun süredir laik Cumhuriyet ilkelerine ihanet çizgisinde yapılıyor. Cumhuriyetin bütün temel değerlerine aykırı olarak hurafeler ve bilim dışı yayınlarla doldurulan TRT, kuruluş yasasını ve anayasayı çiğneyerek açıkça AKP iktidarını ve siyasal islamcı hareketleri destekliyor. 

Anayasa gereği özerk olması gereken TRT, suç işliyor. Dahası kurum dinci-şeriatçı militanlarla doldurulmuş durumda. Bütün dünyanın canlı bomba katliamlarıyla sarsıldığı, İslam'ın kör ve kan dökücü bir ortaçağ inancı gibi görülmesine yol açan eylemlerin büyük tepki çektiği bir dönemde, TRT'nin bu belgeseli tam bir skandal niteliği taşıyor.

İşte TRT'nin yayınladığı skandal röportaj:

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Otomotiv Haberleri

Fiat Egea parasına 7 kişilik SUV: Bu araç yok satar
En ucuz Fiat Egea 1 milyonu aştı: İşte fiyat listesi
Otomobil alarak yatırım yapmayı düşünenlere kötü haber! Sektör temsilcileri açıkladı
Bu özelliklere sahip olmayan otomobiller artık satılamayacak: 7 Temmuz son tarih!
Bu dönemde benzer fırsat karşımıza çıkmaz! Togg bu kampanya ile hızla satacak!