Trump 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'ndaki açılış töreni 'rezalet' olarak nitelendirdi

Donald Trump, 2024 Paris Olimpiyatları'nın açılış törenini "rezalet" olarak nitelendirirken, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson da dini inançlara saygısızlık yapıldığını belirtti.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Paris Olimpiyatları'nın açılış törenini "rezalet" olarak tanımlarken, Temsilciler Meclisi Başkanı Mike Johnson da törenin dini inançlara saygısızlık içerdiğini eleştirdi. Açılış töreninde sergilenen "drag queen" performansı ve Hz. İsa'nın "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasviri geniş bir tepki aldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nın açılış törenini eleştirerek, törenin "rezalet" olduğunu söyledi. Fox News'e konuşan Trump, 2028 Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda böyle bir olayın yaşanmayacağını belirtti.

Temsilciler Meclisi Başkanı Cumhuriyetçi Mike Johnson da açılış törenini sosyal medya platformu X'te eleştirdi. Johnson, "Son Akşam Yemeği ile alay edilmesi, Olimpiyat Oyunlarının açılışını izleyen dünyanın dört bir yanındaki Hristiyanlar için şoke edici ve aşağılayıcıydı," dedi.

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen açılış töreninde, "drag queen" performansı ve Hz. İsa'nın "Son Akşam Yemeği" tablosunun tasvirinin dini inançlara saygısızlık olarak değerlendirildiği belirtilmişti. Fransa Katolik Kilisesi, törenin Hristiyanlıkla alay eden sahneler içerdiğini ifade ederek derin üzüntülerini dile getirdi. Orta Doğu Kiliseler Konseyi (MECC) ise, açılış töreninin özgürlük ve insan onuru kavramlarıyla ilgili mutlak cehaleti ortaya koyduğunu belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.