Trump: Bağdadi öldürüldü! 'Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür etmek istiyorum'

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan Trump ''Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür...

ABD Başkanı Donald Trump, terör örgütü IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin İdlib'de ABD birliklerinin düzenlediği bir operasyonda öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan Trump ''Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür ediyorum'' ifadelerini kullandı.

ABD Başkanı Donald Trump, "IŞİD'in lideri ve kurucusu El Bağdadi öldü. İntihar yeleğini patlatarak kendisini ve üç çocuğunu öldürdü. ABD personeli harikaydı, hiçbir personelimizi kaybetmedik. IŞİD'in eylem planlarına ilişkin bilgilere ulaştık" dedi.

Trump'ın konuşmasından satır başları şöyle:

Halkımızla ilgili, dünyayla ilgili çok kötü şeyler söylüyordu. El Kaide'nin başına geçmesi bekleniyordu. Bağdadi yıllardır kaçıyordu. IŞİD'in eylem planlarıyla ilgili bilgilere ulaştık.

Operasyon kusursuzdu. Diğer bazı ülkelerin ve kişilerin yardımlarıyla gerçekleşti. Rusya, Türkiye, Suriye ve Irak'a teşekkür etmek istiyorum"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı