Trump daha önce küfrettiği Netanyahu'yla görüşecek

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olarak Truth Social platformunda yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Florida'da bir araya geleceğini duyurdu.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçilerin adayı olarak Truth Social platformunda yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile Florida'da bir araya geleceğini duyurdu. Bu buluşma, 2020 seçimlerinden sonra gerçekleşecek ilk toplantı olacak.

Trump, Mar-a-Lago'da Netanyahu'yu ağırlamaktan heyecan duyduğunu belirtti. İlk döneminde bölgede barış ve istikrar sağladıklarını ve tarihi İbrahim Anlaşması'nı imzaladıklarını hatırlatarak, bu başarıları yeniden yakalamayı hedeflediklerini ifade etti. Netanyahu ise bu görüşmenin ABD-İsrail ilişkilerinde yeni bir dönem başlatmasını umduğunu belirtti.

"HARRİS SAVAŞI DURDURAMAZ"

Netanyahu, Trump'la buluşmadan önce, Mar-a-Lago'yu ziyaret eden ikinci dünya lideri olacak kişi olarak Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ı ağırlayacak. Trump, Ukrayna ve Gazze'deki savaşların sona ermesi gerektiğini belirterek "güç yoluyla barış" ilkesini savunacağını ifade etti ve Kamala Harris'i eleştirerek, "Milyonlar ölüyor ve Harris bunu durdurabilecek kapasitede değil," dedi. Trump ve Netanyahu'nun ilişkisi, Biden'ın seçim zaferi sonrası Netanyahu'nun Trump'ı tebrik etmesi nedeniyle gerilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.