Trump, Elon Musk'a vereceği görevi açıkladı

Eski Başkan Donald Trump, Kasım'daki seçimleri kazanması durumunda Elon Musk'ı hükümet verimliliği komisyonunun başına getireceğini duyurdu. Musk, bu teklife olumlu yanıt vererek, Amerika'ya hizmet etmeyi dört gözle beklediğini belirtti.

Eski Başkan Donald Trump, Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerini kazanması durumunda, hükümet verimliliğini artırmak amacıyla Elon Musk'ın liderliğinde bir komisyon kurma niyetini açıkladı.

Trump'ın bu açıklamaları, medyada oldukça dikkat çeken bir figür olan Musk'ı politikalarına dahil etmesiyle, iç ve dış politika açısından önemli bir strateji değişikliğine işaret ediyor.

"AMERİKA'YA HİZMET ETMEYİ DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM"

Trump, seçimleri kazanması halinde Musk'ı hükümet verimliliği komisyonunun başına getireceğini belirtti. Musk'ın önerisi doğrultusunda, federal hükümetin mali ve performans denetimini yapacak ve köklü reform önerileri sunacak bir komisyon oluşturmayı planladığını ifade etti. Musk'ın bu görevi kabul ettiğini vurgulayan Trump, Musk’ın hükümetin operasyonel verimliliğini artırma konusundaki katkısının önemine dikkat çekti.

Elon Musk, Trump'ın açıklamasına sosyal medya platformu X üzerinden yanıt vererek, "Fırsat çıkarsa Amerika'ya hizmet etmeyi dört gözle bekliyorum" dedi. Musk, geçtiğimiz ay Trump ile yaptığı röportajda, böyle bir komisyonun faydalı olabileceğini ve bu yapının bir parçası olmaktan mutluluk duyacağını belirtmişti.

"F-35 BİLEŞENLERİ YURT İÇİ ÜRETİME ALINMALI"

Trump, New York Ekonomi Kulübü'nde yaptığı konuşmada, Amerika'nın ulusal güvenliği için kritik öneme sahip olan F-35 savaş uçağının üretim sürecini örnek göstererek, bu tür stratejik malzemelerin tamamının yurtiçinde üretilmesi gerektiğini vurguladı. F-35'in bileşenlerinin çeşitli ülkelerde üretildiğine dikkat çeken Trump, "Savaş çıkarsa ve bu ülkelerle karşı karşıya gelirsek ne yapacağız?" sorusunu gündeme getirdi. Ayrıca, ülkenin savaş riskine karşı savunma stratejilerinin güçlendirilmesi gerektiğini ve bu bağlamda milyonlarca yeni üretim işinin yaratılabileceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.