Trump, Irak'ın yasağını kaldırdı

Reuters'ın, Beyaz Saray’dan bir yetkilinin açıklamalarına dayandırdığı habere göre, Beyaz Saray yetkilisi tarafından yapılan açıklamada İran, Libya, Suriye, Somali, Sudan ve Yemen’den oluşan 6 Müslüman ülkenin vatandaşlarının...

Reuters'ın, Beyaz Saray’dan bir yetkilinin açıklamalarına dayandırdığı habere göre, Beyaz Saray yetkilisi tarafından yapılan açıklamada İran, Libya, Suriye, Somali, Sudan ve Yemen’den oluşan 6 Müslüman ülkenin vatandaşlarının 90 gün boyunca ABD’ye seyahat etmesi yasaklanacak

ABD'de geçtiğimiz ay, 7 ülkenin vatandaşlarına vize yasağını içeren göçmen kararnamesi, mahkemeden dönmüştü. ABD Başkanı Donald Trump, kararın ardından hiç vakit kaybetmeden göçmenlerin ülkeye girişini düzenleyen yeni bir kararname hazırlattı. Yeni kararnamenin kısa süre içerisinde imzalanması bekleniyor.

Karar henüz resmileşmeden Irak Dışişleri Bakanlığı bir açıklama yaptı. Seyahat yasağı listesinden çıkarılmalarının memnuniyetle karşılandığını belirtilen açıklamada Irak tarafında derin bir rahatlama hissedildiği ifade edildi.

Trump yönetiminin 27 Ocak tarihinde yürürlüğe koyduğu seyahat kısıtlamasının orijinal listesinden Irak’ın çıkarılma sebebi ise, "Irak hükümetinin vize taraması, veri paylaşımı gibi yeni inceleme prosedürlerini benimsemiş olması ve terör örgütü IŞİD ile mücadelede ABD ile çalışmalarda bulunması" olarak açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.