Trump, İran'ı tehdit etti: Skandal tehdit; "Haritadan sileriz"

ABD seçimlerinde başkan adayı olan Donald Trump, bir sosyal medya paylaşımında ABD'nin düşmanı İran'ın yok edilmesi çağrısını yeniden etti. Trump, kendisine yönelik her türlü tehditten İran'ı sorumlu tutacağını belirtti..

Amerika Birleşik Devletleri'nin eski Başkanı Donald Trump bir kez daha "ABD, İran'ın haritadan silinmesini istiyor" dedi.

Trump, sosyal medya sitesi Truth Social'da yaptığı paylaşımda şunları söyledi: "Eğer 'Başkan Trump'ı öldürürlerse' ki bu mümkün, inanıyorum ki ABD İran'ı yok edecek ve dünyadan silecek. Bu olmazsa bir şey olursa Amerikalı liderlere "korkak" denecek. "'!' gibi görünecek" dedi.

ORTAK KELİME NETANYAHU

Eski cumhurbaşkanı, paylaşımında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun çarşamba günü ABD Kongresi önünde yaptığı konuşmanın videosuna da yer verdi.
Netanyahu konuşmasında Ortadoğu'daki tüm kaosun arkasında İran'ın olduğunu ve Tahran'ın ABD'deki Filistinlilerin faaliyetlerini desteklediğini söyledi.

"İRAN İÇİN GÜVENLİK ARTIRILDI"

gün öncesine ait bir CNN raporunda, ABD Gizli Servisi'nin İran'dan Trump'a saldırı tehdidi nedeniyle olaydan haftalar önce güvenliği artırdığı belirtildi.

İran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nasser Kenani bu raporları "kötü ve temelsiz suçlamalar" olarak nitelendirerek reddetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.