Trump: IŞİD’li mahkumları ülkenize alın

ABD Başkanı Trump, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin elinde bulunan IŞİD'li tutuklulara ilişkin açıklamada bulundu. Trump, Twitter hesabından yaptığı

ABD Başkanı Trump, Suriye'nin kuzeyinde Kürtlerin elinde bulunan IŞİD'li tutuklulara ilişkin açıklamada bulundu. Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "ABD, IŞİD'li mahkumların en kötülerini elinde tutuyor. Türkiye ve Kürtler, kaçmalarına izin vermemeli" dedi.

Trump twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Avrupa, çok sayıda talepten sonra onları (IŞİD'lileri) geri almış olmalıydı. Şimdi bunu yapmalılar. ABD'ye asla gelemeyecek ya da girmelerine izin verilmeyecek!" ifadelerini kullandı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barış Pınarı Harekat bölgesinde bulunan IŞİD'li tutukluların kaçtığı iddiasına ilişkin, "Bu bir dezenformasyondur. Bunu yapmak suretiyle şu anda Amerika'yı, Batı'yı tahrik etmek istiyor" demişti.

GRAHAM, TEHDİT ETTİ

Öte yandan, Senatör Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump’la konuştuğunu ve Trump'ın kararının “Türkiye için akla gelebilecek en kötü şekilde oyun değiştirici olacağını” öne sürdü.

Cumhuriyetçi Parti’de Başkan Trump’a en yakın isimlerden senatör Lindsey Graham bir tweet daha paylaştı.

Türkiye’ye yaptırım tasarısını sunan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan dahil tüm mal varlıklarının dondurulmasını isteyen Senatör Lindsey Graham, ABD Başkanı Donald Trump’la konuştuğunu ve başkanın kararının “Türkiye için akla gelebilecek en kötü şekilde oyun değiştirici olacağını” iddia etti.

Graham, tweet’te şunları söyledi:

“Türkiye’nin Suriye’deki saldırısını durdurmak için Kongre’yle çalışmak yolundaki kararını tebrik ettim. Başkan Trump’ın kararı, tüm kötü açılardan Türkiye için oyun değiştirici olacak.

“Kuzeydoğu Suriye’deki katliamı durdurmamız ve bölgeyi istikrara kavuşturmamız IŞİD’in yeniden ortaya çıkışı ile İran’ın yükselişini önlememiz için elzem.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"İsrail, hesap vermesi gerektiği halde cezasız kalıyor"
"Kamuoyunun bildiği pek çok gerçek gizlenmeye çalışılıyor"
İngiltere’de Sadiq Khan 3.Londra Belediye Başkanı Seçildi!
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara'da Yoğun Ziyaret Programıyla Dikkat Çekiyor
Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır