Trump İsrail-İran gerilimine garip benzetme yaptı: "Okul bahçesinde kavga eden çocuklar"

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, İran ve İsrail arasındaki gerilimi "okul bahçesinde kavga eden çocuklar" şeklinde bir benzetmeyle değerlendirdi.

ABD eski başkanı ve Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, İsrail ve İran arasındaki gerilim için yaptığı bir konuşmada ilginç bir benzetme kullandı. Trump, bu durumu "okul bahçesinde kavga eden çocuklar" şeklinde nitelendirerek, olayların kötü bir noktada olduğunu söyledi. Wisconsin'deki kampanya konuşmasında Trump, bu iki ülkenin yaşadığı çatışmayı, bazen olayların nasıl gelişeceğini görmek için tarafları kendi hallerine bırakmak gerektiğini ifade etti. Ayrıca, mevcut çatışmaların korkunç bir savaşa dönüştüğünü belirterek, kendisi başkan olsaydı bu durumun böyle olmayacağını öne sürdü.

Bu açıklamaların ardından İran'ın, İsrail'e yönelik füze saldırıları düzenlediği ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin ilk kez kullanıldığına dair haberler çıkmıştı. İran'ın bu saldırıyı, İsrail'in daha önce düzenlediği ve Hamas, Hizbullah liderleriyle İranlı bir generalin ölümüne yol açan operasyonlarına karşılık olarak gerçekleştirdiği belirtilmişti. İsrail Başbakanı Netanyahu ise bu saldırının ardından İran'ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.