Trump: Kore'nin serbest bıraktığı 3 ABD'li için para ödemedik

ABD Başkanı Trump, Indiana eyaletinin Elkhart şehrinde yaptığı mitingde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran'da Singapur'da yapacağı tarihi zirve öncesinde Pyongyang'ın serbest bıraktığı 3 ABD vatandaşı için Kuzey Kore'ye...

ABD Başkanı Trump, Indiana eyaletinin Elkhart şehrinde yaptığı mitingde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile 12 Haziran'da Singapur'da yapacağı tarihi zirve öncesinde Pyongyang'ın serbest bıraktığı 3 ABD vatandaşı için Kuzey Kore'ye herhangi bir ücret ödenmediğini söyledi.

'KİM'İN YAPTIĞI ŞEY DOĞRU OLANDI'
Sputnik'te yer alan habere göre, Trump "Kim Jong-un bunu yaparak kendisi ve ülkesi için büyük bir hizmet gerçekleştirdi. Ancak bu rehineler saygılı şekilde (ülkeden) çıktı, onlar için para ödemedik. (Kim'in) yaptığı şey doğru olandı. (3 ABD vatandaşı) bedelsiz ülkeden çıktılar ancak diğerleri 1.8 milyar dolar karşılığında serbest bırakıldı. Buna inanabiliyor musunuz?" diye konuştu. 

Trump'ın sözünü ettiği 1.8 milyar dolarlık ödeme Obama yönetimi tarafından İran'a yapılmıştı. Obama yönetimi nükleer anlaşma sonrası  2016'da İran'a İslam Devrimi'nden önce satılan askeri malzemeler için 1.7 milyar dolarlık bir ödeme yapmıştı.  Eşzamanlı olarak ABD'de tutuklu olan 7 İranlı karşılığında İran'da tutuklu olan 4 ABD'li takas edilmişti. O dönem Başkan adayı olan Trump ödemeyi rehineler karşılığında 'fidye' olarak nitelemiş, Beyaz Saray ise bu açıklamayı yalanlamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Britney Spears ve Sam Asghari'ye ne oldu?
"Gazze'nin yeniden inşası 40 milyar dolardan fazlaya mal olacak"
Gazze'deki Yeniden İnşa: UNDP'nin Uyarısı ve Al Dardari'nin Değerlendirmesi
İsrail'den BM Genel Sekreteri'ne Sert Tepki: Gazze'deki Toplu Mezarlar Açıklamasını Reddediyor
Sırbistan'da Yeni Bir Hükümet Kuruldu!