Trump Mitingi Saldırısında Gizli Servis Görevlilerine Disiplin Cezası

Trump'ın mitingi sırasında yaşanan silahlı saldırının ardından Gizli Servis'te beş görevliye disiplin cezası olarak "idari görev" verildi. Saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi yaralandı.

The Hill'in adı açıklanmayan bir kaynağa dayandırdığı habere göre, en az beş Gizli Servis görevlisine, operasyonlara katılmalarını engelleyen "idari görev" verilmiş. Bu kişiler arasında Trump'ın mitingi sırasında güvenlik planlamasını üstlenen personel de bulunuyor.

Gizli Servis, bu disiplin cezalarına ilişkin doğrudan bir açıklama yapmazken, "Tespit edilen ve kanıtlanan ihlaller, Mesleki Sorumluluk Ofisi tarafından soruşturulacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

TRUMP'A SUİKAST GİRİŞİMİ

Eski ABD Başkanı Donald Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'da destekçilerine hitap ettiği sırada silahlı bir saldırıya uğradı. Saldırıda mitinge katılan bir kişi hayatını kaybetti, iki kişi ise yaralandı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıkladı. FBI, saldırıyı suikast girişimi olarak tanımladı ve olayın ardından, saldırıyı gerçekleştiren kişinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu duyurdu.

GİZLİ SERVİS BAŞKANINDAN İSTİFA

Trump'ın mitingi sırasında yaşanan güvenlik açığı nedeniyle eleştirilen ABD Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle, 23 Temmuz'da istifa etti. Cheatle'nin yerine vekil olarak atanan Roland Rowe, 30 Temmuz'da Senato komitesinde ifade verdi. Rowe, Trump'a yönelik suikast girişiminde çatının neden güvenli hale getirilmediğini "savunamayacağını" belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.