Trump, Müslüman Kardeşler'i 'terör örgütü' olarak tanımaya hazırlanıyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslüman Kardeşler'i terör örgütü listesine alacağı açıklandı.Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslüman Kardeşler’i "yabancı terör örgütü" olarak tanımlamak için çalıştığını...

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslüman Kardeşler'i terör örgütü listesine alacağı açıklandı.

Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Müslüman Kardeşler’i "yabancı terör örgütü" olarak tanımlamak için çalıştığını duyurdu.

Sputnik'in haberine göre, konuya ilişkin e-postayla açıklamaya yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Huckabee Sanders, "Başkan, güvenlik danışmanları ve aynı endişeyi paylaşan bölge liderlerine danıştı ve bu tanımlama içsel süreçlerle ilerliyor" dedi.

ERDOĞAN HER FIRSATTA TERÖR ÖRGÜTÜ OLMADIĞINI SAVUNUYORDU

Erdoğan,  2017 yılında Suudi TV'sine verdiği röportajda Müslüman Kardeşler'i terör örgütü olarak görmediğini söylemişti.

Suudi kanalı El Arabiya'ya verdiği mülakatta İhvan-ı Müslimin hakkındaki bir soruya cevap veren Erdoğan, İhvan'ın "terör örgütü" değil, "ideolojik bir örgüt" olduğunu ileri sürmüştü.

Erdoğan, teröre bulaşması durumunda 'Kardeşlik'e Türkiye'de hoşgörü göstermeyeceklerini, ancak böyle bir şeyi gözlemlemediklerini ifade etmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı