Trump Saldırı Sonrası İlk Kez Kürsüde!

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’nin Wisconsin eyaletinde düzenlenen Ulusal Kongresinin kapanış toplantısında Donald Trump resmi olarak aday olmayı kabul ettiğini açıkladı. Konuşmasında ülkesindeki birçok soruna değinen Trump, “Konuşmasında "4 ay sonra muazzam bir başkanlık zaferi kazanacağız.”

 

Cumhuriyetçi Ulusal Konvansiyonunun son oturumu Amerika Birleşik Devletleri'nde yapılıyor. Donald Trump, Milwaukee, Wisconsin'deki Cumhuriyetçi Ulusal Kongresi'ndeki seçim kampanyası sırasında 13 Temmuz suikast girişiminden bu yana ilk kez kamuoyuna konuştu.

Trump, "Ben Amerika'nın yarısının değil, tamamının başkan adaylığını kabul ettim" diyerek, Amerika'nın yarısını kazanmanın iyi olmadığını vurguladı. Trump, "Amerika Birleşik Devletleri başkanlığına adaylığınızı inanç, bağlılık ve gururla kabul ediyorum" dedi. Kasım ayında büyük bir zafer elde edeceklerini söyleyen Trump, herkes için yeni bir kesinliğin başlayacağını ve şirketteki
birimin "iyileşmesi" gerektiğini vurguladı. Trump, suikast girişimi sırasında tanık olduklarından yola çıkarak şunları söyledi: "Korkunç saldırıya rağmen bu gece birlik ve kararlılıkla birlikte duruyoruz. Her zamankinden daha kararlıyım."

"DÜNYANIN 10 BAŞKANI BU KADAR KÖTÜ OLAMAZ"


Trump, "Dört ay içinde büyük bir zafer elde edeceğiz" diyerek onu öldürmeye çalışmaktan bahsetti. Trump: Gizli Servis sayesinde suikast girişiminden bahsetmek çok üzücü. "Başımı oynatmasaydım bugün burada olmazdım" dedi. Trump, Biden'ı suçlarken şunları söyledi: "Amerikan tarihinin en kötü on başkanı Biden kadar kötü olamaz."

"ÜLKE TARİHİNİN EN ÖNEMLİ SEÇİMLERİ"


Trump, saldırının ardından yumruğunu havaya kaldırdığı fotoğrafın önünde şunları söyledi: "İnsanlara iyi olduğumu göstermek için yumruğumu havaya kaldırdım. Bu saldırılarla mücadele etme konusunda her zamankinden daha kararlıyım. Trump, konuşmasında ülkede son dönemde siyasi kutuplaşmanın arttığına dikkat çekerek, muhaliflerin yargılanmaması ve siyasi muhalefetin şeytanlaştırılmaması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "Bu ruhla Demokrat Parti'nin yönetimini güçlendirmesi gerekiyor. Adalet derhal bunu askıya alsın ve siyasi muhaliflerin demokrasinin düşmanı olduğunu söylesin.

Mevcut yönetimin ekonomi, enerji, göç ve dış politikadaki sorunları çözemediğini söyleyen Trump, şunları söyledi: "Bu gece Amerika'nın büyük halkına bir söz veriyorum: Yüksek enflasyon sorununa son vereceğim." ve kârımı ve enerji maliyetlerimi azaltıyorum. "Kazacağız bebeğim, kazacağız" dedi.

Trump, iktidara gelmesi halinde Rusya, Ukrayna ve İsrail dahil olmak üzere mevcut tüm sorunları çözeceğini söyledi.

Trump, 4 ay içinde büyük bir zafer elde edeceğini belirterek, "Ülkem için elimden gelenin en iyisini yapacağıma söz veriyorum. Rotayı değiştireceğiz." "Okullarımıza güven, dünyaya barış getireceğiz. Dünya yeniden iyi yaşayacak" dedi Trump..

Yasadışı göç konusuna da değinen Trump, kendi yönetimi altında sınırların kapatılacağını vurgulayarak, "Ülkemize gelenlerin yasal olarak gelmesi gerekiyor."
Yaklaşık bir buçuk saat süren konuşmasının sonunda Trump şunları söyledi: "Son birkaç gündür sizlerle yolculuğum neredeyse sona erdi. Ama bu gece yine buradayız, hep birlikteyiz, geleceği konuşuyoruz" diyerek, yeniden cumhurbaşkanı seçilmek için halkın desteğini istedi. Trump, konuşmasının sonunda, tavandan gelen top ve müzik eşliğinde, kongreye katılan ailesi ve partililerle vedalaştı.

Trump şunları söyledi: "Yeşil enerjiyi ortadan kaldıracağız, yol ve köprü gibi altyapılara harcanmayan milyarlarca dolar harcayacağız. Ben de elektrikli otomobil programını birinci günde sonlandıracağım. Böylece sektörü kurtaracağım." Amerika'nın arabaları bozuldu." Meksika'da büyük bir sanayi kompleksi inşa ediliyor. Vergisiz arabalar ülkemizi satmak için yapılıyor. Çin yapımı. Böyle bir şey yapanların kovulması gerekiyor. Tüm otomotiv endüstrisi çalışanları
Trump'a oy vermeli. Bu fabrikalar Meksika'da değil Amerika'da kurulacak ve işi Amerikalılar yapacak. Kabul etmezlerse yüzde 100 ya da yüzde 200'ünü koyuyoruz ve Amerika Birleşik Devletleri'nde hiçbir şey satılmıyor. Sadece Amerika Birleşik Devletleri'nde üretim yapıyoruz. Otomotiv sektörünü geri alacağız. 20-25 yıl öncesine bakarsanız otomotiv sanayimizin yüzde 68'inin Meksika ve Çin'e kaçtığını görürsünüz. Hepsini geri vereceğiz. "

Telefon Hacklemesi Araştırıldı: Trump ve Biden'a İlişkin Bilgiler Açıklandı

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın partisinin adaylığını kabul edeceği konuşması öncesinde sıkı güvenlik önlemleri alındı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.