Trump, şimdi de Twitter’a savaş açtı

Twitter'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi eklemesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, paylaştığı bazı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi ekleyen Twitter'a ateş püskürdü. Trump, sosyal medya platformları için düzenleme getirebileceklerini veya kendi hesaplarını kapatabileceğini de söyledi.

Twitter'ın ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetlere "bilgiyi doğrula" etiketi eklemesi yeni bir tartışmayı da beraberinde getirmişti.

Trump, bugün attığı tweette sosyal medya platformlarını tamamen kapatabileceğini yazdı.

Trump resmi twitter hesabından, "Muhafazakar kesimler, sosyal medya platformlarının kendi seslerini susturmaya çalıştığına inanıyor. Sosyal medya için ya yeni düzenleme getireceğiz ya da tamamen kapatacağız." ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Twitter, son günlerde sosyal medya platformlarında dezenformasyonun yayılmasının önüne geçmek için bazı paylaşımlarının altına eklediği "bilgiyi doğrulama" etiketini, Trump'ın California eyaletindeki "uzaktan oylama" konusunda attığı tweetlere de uyguladı.

Trump söz konusu Twitter paylaşımında, "California'daki uzaktan oylamanın oylamada hileye yol açacağını" iddia ederken, Twitter bu paylaşımın altına eklediği "bilgiyi doğrula" etiketinde kullanıcılara "Uzaktan oylama konusundaki bilgiyi doğrulayın" uyarısında bulundu.

Söz konusu uyarının gündem olmasının ardından Trump olaya ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, 3 Kasım'daki seçimlere işaret ederek "Trump şimdi 2020 başkanlık seçimlerine müdahale ediyor. Benim uzaktan oylamanın büyük çapta hile ve yolsuzluğa yol açacağına dair açıklamamı, yalancı basın CNN ve Amazon'un Washington Post'una dayandırarak yalanlıyor." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

AB Komisyonu, Meta'nın AB Dijital Hizmetler Yasası İhlali İddiasıyla Soruşturma Başlattı
Trump "sus payı" davasında 10 bin dolarlık ihlal cezasına çarptırıldı
UNRWA Genel Komiseri: Gazze'deki İnsani Yardım İlerliyor Ancak Yetersiz
Covid-19 DNA'sını Keşfeden Bilim İnsanı laboratuvarına alınmadığını açıkladı
ABD'den İsrail askerlerine soruşturma açıldı: 5 birim tespit edildi