"Trump ülkedeki nefreti körüklüyor"

Dünyaca ünlü basketbolcu LeBron James, LeBron James Aile Vakfı tarafından düzenlenen bir gecede, ABD'deki Charlottesville olaylarına değindi ve ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdi.James'in Trump'ı sözde başkan olarak andığı...

Dünyaca ünlü basketbolcu LeBron James, LeBron James Aile Vakfı tarafından düzenlenen bir gecede, ABD'deki Charlottesville olaylarına değindi ve ABD Başkanı Donald Trump'ı eleştirdi.

James'in Trump'ı sözde başkan olarak andığı konuşmada öne çıkan kısımlar şöyle oldu: "Bildiğiniz gibi Charlottesville'de çok acı olaylar yaşanıyor. Ben de şimdi bunun hakkında konuşmak istiyorum. (…) Toplum olarak, insanlar olarak daha iyiye gidebilmemizin tek yolu sevgiden geçiyor. Ancak o zaman ülke hepimizin olabilir. Bunun ne Amerika'nın sözde başkanı olan adamla ne de başka bir şeyle ilgisi var. (…) Charlottesville'deki masum insanları için sesimizi yükseltmeliyiz, dünyanın her yerinde yalnızca daha iyi olmak için çabalayan ve yalnızca sevgi isteyen insanlar için sesimizi yükseltmeliyiz."

Charlottesville olayları, ABD'nin İç Savaş döneminin önemli bir figürünün, bu şehirde yer alan heykelinin yerinden kaldırması üzerine patlak vermişti. Olayı protesto eden konfederasyon yanlıları Ku Klux Klan'ları andırır kıyafetler içinde meşaleli yürüyüş yapmış, buna tepki olarak ülkenin dört bir yanında ırkçılık karşıtı gösteriler düzenlenmişti.
Protestolardan birinde, sonradan neo-Nazi olduğu anlaşılacak olan bir kişinin kamyonla göstericilerin arasına girerek genç bir kadının ölümüne neden olması olayların çapını genişletmişti. Bunun üzerine ABD Başkanı Donald Trump 'her iki tarafı da' suçlamış, Trump'ın beyaz üstünlükçülerle eşitlik yanlılarını aynı kefeye koyan yaklaşımı pek çok kesim tarafından eleştirilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Bursaspor’da ilk isim Levent Dönertaş!
Beşiktaş, Altay Bayındır Transferi İçin Manchester United'la Masaya Oturuyor!
Dries Mertens, Galatasaray'da Bir Sezon Daha!
Sergen Yalçın, Beşiktaş İddialarına Cevap Verdi
Beşiktaş'ın Genç Yıldızı Semih Kılıçsoy için Fulham'dan 15 Milyon Euroluk Teklif!