Trump, Ürdün’deki askeri üs saldırısından Biden'ı sorumlu tuttu

Ürdün'deki ABD üssüne yönelik dron saldırısının "Biden'ın zayıflığının ve teslimiyetçiliğinin" sonucu olduğunu söyleyen eski ABD Başkanı Donald Trumğ, Biden'ın başkomutanlığında ABD'nin ayakta kalamayacağını söyledi.

Ürdün'deki bir ABD üssüne düzenlenen dron saldırısı, ABD siyasetinde yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi. Eski ABD Başkanı Donald Trump, saldırıyı "Biden'ın zayıflığının ve teslimiyetçiliğinin" bir sonucu olarak değerlendirdi ve Biden'ın başkomutanlığı altında ABD'nin ayakta kalamayacağını söyledi.

 3 ASKER ÖLMÜŞ 25 ASKER YARALANMIŞTI

Trump, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının ABD için "korkunç bir gün" olduğunu belirtti. 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini ve çok sayıda askerin yaralandığını hatırlatan Trump, "Bu küstah saldırı, Joe Biden'ın zayıflığının ve teslimiyetçiliğinin bir başka korkunç ve trajik sonucudur" dedi.

Trump, İran'ın kendi döneminde "zayıf, parasız ve tamamen kontrol altında" olduğunu savundu. "Maksimum baskı politikam sayesinde İran rejimi terörist vekillerini finanse etmek için iki doları zar zor bir araya getirebiliyordu" diyen Trump, Biden'ın İran'a milyarlarca dolar verdiğini ve rejimi Orta Doğu'da kan dökmek ve katliam yapmak için cesaretlendirdiğini söyledi.

"BEN BAŞKAN OLSAYDIM BU SALDIRI ASLA GERÇEKLEŞMEZDİ"

Trump, "Ben başkan olsaydım bu saldırı asla gerçekleşmezdi" diye konuştu. "Tıpkı İran destekli Hamas'ın İsrail'e saldırısının asla gerçekleşmeyeceği, Ukrayna'daki savaşın asla yaşanmayacağı ve şu anda tüm dünyada barışa sahip olacağımız gibi" diyen Trump, Biden'ın "güç yoluyla barış" politikasına geri dönülmesi gerektiğini vurguladı.

"ÜLKEMİZ JOE BİDEN'IN BAŞKOMUTANLIĞI İLE AYAKTA KALAMAZ"

Trump'ın eleştirileri, Biden yönetiminin Orta Doğu politikasını hedef alan bir kampanyanın başlangıcı olarak görülüyor. Trump'ın destekçileri, Biden'ın İran'la nükleer anlaşmayı yeniden canlandırması, Afganistan'dan çekilmesi ve Irak'taki asker sayısını azaltması gibi politikalarını eleştirerek, bunların ABD'nin bölgedeki gücünü zayıflattığını savunuyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı
İstanbul'da ucuz ev kalmayınca yatırımcılar da Düzce'ye yöneldi
Zam haberlerinin ardı arkası kesilmiyor! O tarihten sonra Coca Cola fiyatları uçacak!
Türkiye'nin milli yiyeceği ama yenmiyor! Dönerin yarım ekmek fiyatı bile şaşırttı