Trump, yarışta önde gidiyor!

Amerika başkanlık seçimlerine hazırlanırken anket neticeleri da gelmeye başladı. Yapılan anketlerin sonuçlarına göre yarışı Trump, Biden’ın önünde götürüyor. Trump ve Biden yarışında önde olan isim Trump..

Kasım ayında yapılacak 60. ABD başkanlık seçimi öncesinde kamuoyu yoklamaları seçmen tercihlerinin önemli bir ölçüsü olarak değerlendiriliyor.

TRUMP İLK SIRADA 

Reuters ve Ipsos'un ortaklaşa yaptığı son ankette 2020 seçimlerinde Joe Biden'a kaybeden Donald Trump, rakibinin küçük bir farkla önünde yer aldı.

Ankete göre Cumhuriyetçilerin adayı Trump'a oy verenlerin oranı yüzde 41'e yükselirken, Demokratların adayı Biden'ı destekleyenlerin oranı ise yüzde 39'da kaldı.

Ankete katılanların %20'si emin olmadıklarını veya şu anda oy kullanmayı planladıklarını söyledi.

Ulusal anket kuruluşu Real Clear Politics'e (RCP) göre Trump, Biden'a karşı küçük bir farkla önde.

Son dokuz ulusal RCP anketinin ortalaması Trump'a %45,2 oy verirken, Biden %44,8 ile onu takip etti.

5 Kasım başkanlık seçimi öncesinde Demokrat Parti'den Joe Biden ve Cumhuriyetçi Parti'den Donald Trump'ın önseçimlerde yeterli delege kazandığı biliniyordu.

Demokrat Parti'nin resmi başkan adayını belirleyecek parti kurultayı Chicago'da 19:00-22:00 saatleri arasında yapılacak. Ağustos ayında Cumhuriyetçi Parti Kongresi Milwaukee'de saat 15.00'ten 18.00'e kadar yapılıyor. Temmuzda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.