Trump'a Elon Musk'tan saldırı açıklaması: "Iron Man zırhı yapmanın vakti geldi"

Elon Musk, X sosyal medya platformunda bir kullanıcının Trump'a yönelik suikast girişimi sonrasında güvenliğini artırması gerektiği tavsiyesine cevaben, Iron Man tarzı bir metal zırh geliştirebileceğini öne sürdü.

Elon Musk, X sosyal medya platformunda bir kullanıcının Trump'a yönelik suikast girişimi sonrasında güvenliğini artırması gerektiği tavsiyesine cevaben, Iron Man tarzı bir metal zırh geliştirebileceğini öne sürdü. Bazı X kullanıcıları, Trump'ın 2024 başkanlık adaylığını desteklediği açıklamasının ardından Musk'a güvenliğini sıkılaştırmasını talep ettiler.

İKİ AYRI SUİKAST GİRİŞİMİ

Elon Musk, "Zorlu zamanlar bizi bekliyor" şeklinde konuşarak son 8 ayda iki kişinin ayrı olaylarda kendisine yönelik hayatına son verme girişiminde bulunduğunu iddia etti.

Musk, herhangi bir detay vermeden, bu kişilerin Teksas'taki Tesla genel merkezine yaklaşık 20 dakika mesafede tutuklandığını belirtti.

TRUMP'A SONSUZ DESTEK

Elon Musk, "Başkan Trump'ı tamamen destekliyorum ve hızlı bir şekilde iyileşmesini diliyorum" şeklinde bir açıklama yapmıştı.

Bloomberg News'a göre Musk ayrıca, Trump'ın seçilmesi için çalışan America PAC adlı siyasi eylem komitesine açıklanmayan bir miktar bağış yapmış oldu.

NE OLMUŞTU?

Eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında konuşurken, kürsüde silahlı bir saldırıya maruz kaldı. Saldırı sonucunda sağ kulağından yaralandı ve yanağından kanlar aktı. Trump, olayın ardından ayağa kalkarak yumruğunu havaya kaldırdı ve "dövüş" diye bağırarak meydan okudu. Seyirciler "ABD" diye bağırırken Trump, Gizli Servis ajanları tarafından sahneden sürüklenerek indirildi ve güvenli bir araca bindirildi. Olay sırasında Gizli Servis ajanlarının saldırganı vurdukları duyuldu ve saldırganın öldüğü doğrulandı. Yetkililer, mitinge katılan bir kişinin hayatını kaybettiğini ve iki seyircinin ağır yaralandığını bildirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.