Trump'a ikinci suikast girişimi gerçekleşti| FBI vakası "oldukça ciddi" şeklinde tanımladı

ABD'de Trump'a yönelik ikinci suikast girişimi olarak değerlendirilen olayın detayları kamuoyuna açıklanırken, Federal Soruşturma Bürosu (FBI), bu girişimi "son derece ciddi" olarak nitelendirdi.

ABD Gizli Servisi Direktör Vekili Ronald Rowe, West Palm Beach'te Trump'a yönelik suikast girişimine dair düzenlediği basın toplantısında, Trump'ın Florida'daki evinde, başkanlığı dönemindeki gibi "en üst düzeyde" güvenlik önlemleriyle korunduğunu ve Trump'ın da bu durumun farkında olduğunu belirtti. Rowe, "Başkan Biden, eski Başkan Trump ve Başkan Yardımcısı Harris için en üst düzey koruma talep etti," dedi ve Gizli Servis'in güvenlik konusunda son derece hassas davrandığını vurguladı. Suikast şüphelisi Ryan Wesley Routh'un çalılıklarda yaklaşık 11 saat boyunca beklediği, ancak Trump'ın görüş alanında olmadığı kaydedildi.

FBI yetkilisi Jeffrey Veltri, olayı her yönüyle incelediklerini ve şüphelinin aile üyeleri ve yakın çevresiyle görüştüklerini ifade etti. Veltri, FBI'ın Trump'a yönelik suikast girişimini "son derece ciddi" olarak değerlendirdiğini söyledi. Ayrıca, şüphelinin olay sırasında sosyal medya platformlarında aktif olduğunu belirtti ve Routh'un sosyal medya hesaplarının detaylı şekilde incelendiğini ekledi. Routh'un "Afganistan'dan paralı askerler bulup Ukrayna'da savaşmalarını sağlamak istediği" gibi paylaşımlar yaptığı da ortaya çıktı. Veltri, şüphelinin tek başına mı yoksa başka kişilerle birlikte mi hareket ettiğini halen araştırdıklarını belirterek, şüphelinin araç, cep telefonu ve diğer elektronik cihazları için arama izni almayı planladıklarını söyledi.

Bölge polisi yetkilileri, şüphelinin yanında seri numarası silinmiş AK-47 tarzı bir tüfek, dijital kamera, çanta ve bir miktar yiyecek bulunduğunu aktardı.

NE OLMUŞTU?

15 Eylül akşamı, Trump'ın Florida'da bulunduğu yerin yakınlarında silah sesleri duyulmuş ve Trump'ın güvende olduğu bildirilmişti. Seçim kampanyası iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civarda silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok," şeklinde bir açıklama yapmıştı. Trump'ın oğlu Donald Trump Jr., X hesabından, yerel güvenlik güçlerinin olaydan sonra çalılıklarda AK-47 silahı bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurmuştu.

AP'ye konuşan kaynaklar, bir Gizli Servis ajanının, Trump golf oynarken şüpheliye ateş açtığını ifade etti. Trump, destekçilerine gönderdiği e-postada, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ama söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." dedi. Trump, 13 Temmuz'da Pensilvanya'daki miting sırasında uğradığı suikast girişiminde kulağından yaralanmıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.