Trump'a yapılan suikast girişimi piyasalar üzerinde önemli etkiler yarattı

ABD'de başkan adayı Donald Trump'a yönelik Pensilvanya'daki mitinginde silahlı saldırı düzenlendiği ve sağ kulağından yaralandığı bildirildi. Trump'ın sağlık durumu iyi olduğu açıklanırken, suikast girişimi ülke siyasetini derinden etkiledi.

ABD'de başkan adayı Donald Trump'a yönelik Pensilvanya'daki mitinginde silahlı saldırı düzenlendiği ve sağ kulağından yaralandığı bildirildi. Trump'ın sağlık durumu iyi olduğu açıklanırken, suikast girişimi ülke siyasetini derinden etkiledi.

Bu olayın ardından, Trump'ın seçimi kazanma olasılığına dair spekülasyonlar kripto piyasalarında arttı. Bitcoin gibi dijital varlıklar sabah saatlerinde 60 bin doların üzerine çıkarak yükseliş yaşadı ve en yüksek 60 bin 300 doları gördü. Şu anda ise 60 bin 85 dolar civarında işlem görmekte.

Trump'ın kripto paralara olan olumlu bakış açısının da piyasalar üzerinde etkili olduğu belirtiliyor. Ancak analistler, bu tür olayların volatiliteyi artırabileceği konusunda uyarıda bulunarak, geçmişte Trump-Biden münazarası sonrasında benzer dalgalanmaların yaşandığını vurguladı. Trump'ın münazaradaki performansının, rakibi Biden'ın adaylığı üzerinde de tartışmalara neden olduğu biliniyor.

ALTINDA SON DURUM

ATFX Global Markets'ın baş piyasa analisti Nick Twidale, altının tarihi zirvelere çıkabileceğini öngörerek, yen ve doların güçleneceğini ve hazine tahvillerine olan talebin artacağını ifade etti.

İlk piyasa yorumları, Trump'a yönelik suikast girişiminin seçim şansını artırabileceğini ve bu durumun hazine tahvilleri için olumsuz olabileceğini gösteriyor.

BCA Research şirketinin Kaliforniya merkezli baş stratejisti Marko Papic'e göre, Trump'ın seçim şansının yükselmesi, tahvil yatırımcılarının dikkatini çekmeli. Papic, Trump'ın kazanma olasılığının artmasıyla tahvil piyasasında bir ayaklanma riskinin de artabileceğine inanıyor.

KRİPTO KURUCUSUNDAN TRUMP'A DESTEK

Çinli kripto para girişimcisi ve Tron'un kurucusu Justin Sun, sosyal medya platformunda ABD başkanlık yarışında Donald Trump'ı desteklediğini açıkladı. Sun, Trump'ın kripto endüstrisi için daha iyi bir seçenek olabileceğini ve adil muamele sağlayabileceğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.