Trump'ın NATO açıklamasına uluslararası tepkiler: "Endişe verici ve provokatif"

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'ın NATO hakkındaki açıklamalarına karşı sert bir tepki gösterdi. Biden, Trump'ın NATO'yu hedef alan ifadelerini "tehlikeli ve şok edici" olarak nitelendirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, eski Başkan Donald Trump'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı NATO ile ilgili açıklamalara sert bir tepki gösterdi. Trump'ın az ödeme yapan NATO ülkelerine Rusya'nın saldırması durumunda yardım etmeyeceğini ve hatta Rusya'yı teşvik edeceğini ifade etmesi üzerine Biden, bu sözlerin Ukrayna'nın Rusya'ya karşı savunmasını desteklemek için bekletilen fon talebinin Kongre'den geçmesini daha da acil hale getirdiğini belirtti.

Biden, yaptığı açıklamada, Trump'ın dünya üzerinde tehlikeli ve şok edici bir sinyal gönderdiğini ve bu sözlerin ABD'nin ilke ve inançlarına aykırı olduğunu vurguladı. Ukrayna'yı desteklemenin, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i desteklemek anlamına geleceğini dile getiren Biden, Rus saldırılarının Ukrayna sınırlarını aşarak Avrupa'nın içlerine kadar ilerleyebileceğini sözlerine ekledi.

TRUMP’IN NATO AÇIKLAMASI

Trump'ın NATO ile ilgili açıklamalarına da değinen Biden, NATO'nun üyelerinin savunma harcamalarını yerine getirmemesi durumunda ABD'nin yardım etmeyeceğini ifade eden Trump'ın sözlerinin tehlikeli olduğunu ve ittifakın dayanışma ruhuna zarar verdiğini belirtti.

Trump'ın açıklamaları, NATO'nun birlik ve beraberliği için bir tehdit oluşturduğunu vurgulayan Biden, ABD'nin uluslararası taahhütlerine ve müttefiklerine olan bağlılığını koruyacağını ve savunma harcamalarının yerine getirilmesi konusunda NATO üyelerine baskı yapmaya devam edeceğini kaydetti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti