Trump'ın sus payı davasında dikkat çeken itiraf geldi: O haberi yayımlasaydım başkan olamazdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın "sus payı" davasında, eski dergi yöneticisi David Pecker ifade verdi. Pecker, 2016 başkanlık seçimlerinde Trump'a yardım etmek amacıyla Stormy Daniels ile ilgili bir haberi kasıtlı olarak bastırdığını kabul etti.

Pecker, bu haberi yayınlamasının Trump'ın seçim şansını azaltacağını düşündüğünü söyledi.

EVLİLİK DIŞI İLİŞKİ İDDİALARINI ÖRTBAS ETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Trump'ın Stormy Daniels'a "sus payı" ödemesiyle ilgili davaya devam edilirken, National Enquirer dergisinin eski yöneticisi David Pecker, bugünkü sorgusunda, 2016 başkanlık seçimlerinde Trump'a yardım etmek amacıyla evlilik dışı ilişki iddialarını örtbas ettiğini itiraf etti.

Pecker, Playboy modeli Karen McDougal'ın Trump ile olan ilişkisini haber yapmamak için ödeme yapmaya tercih ettiğini belirtti. Bu haberi yayınlamanın Trump'ın seçim şansını azaltacağını düşündüğünü ifade etti. Ayrıca, Trump'ın eski asistanı Rhona Graff da tanık olarak ifade verdi. Daniels ve McDougal'ın iletişim bilgilerini Trump Organization bilgisayar sistemine eklediğini söyleyen Graff, Trump'ın hiç bilgisayar kullanmadığını belirtti.

Bankacı Gary Farro da tanık olarak ifade verdi ve Trump'ın eski avukatı Michael Cohen'e Daniels'a ödeme yapmak için kullanılan banka hesabını açmak konusunda yardımcı olduğunu doğruladı. Trump'ın "sus payı" davasında 4 yıla kadar hapis cezası alabileceği belirtiliyor. Bu dava, ABD tarihinde eski bir başkanın bir ceza davasında yargılanmasını içerdiği için büyük önem taşıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erbaş 42 ülkeyi gezdi Anıtkabir'e uğramadı
TÜGVA’ya kapılar kapanmıyor: İstanbul Valiliği'nden TÜGVA'nın tüm okullara girişine onay
Gizli Tanık Sertçelik kaçarken GBT’ye takılmış
Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
ATM'den para çekerken dikkat! Yargıtay'dan önemli bir karar geldi