Trump'tan açıklama geldi: "Asla pes etmeyeceğim"

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump'ın, Florida’da bulunduğu bölgenin yakınlarında silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Eski ABD Başkanı ve 2024 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olan Donald Trump'ın, Florida’da bulunduğu bölgenin yakınlarında silah sesleri duyulduğu bildirildi. Yaşanan olayın ardından, Trump’ın güvende olduğu açıklandı. Trump, destekçilerine gönderdiği bir e-postada "asla pes etmeyeceğini" vurguladı.

Trump'ın kampanya ekibi tarafından yapılan açıklamada, öğleden sonra Trump’ın Florida’daki West Palm Beach bölgesinde kaldığı yerin civarında silah seslerinin duyulduğu belirtildi. Kampanya iletişim direktörü Steven Cheung, "Başkan Trump, civardaki silah sesleri duyulduktan sonra güvende. Şu anda başka ayrıntı yok." şeklinde bir açıklama yaptı.

New York Times foto muhabiri, olaya dair tarihi bir kare yakalayarak, Trump'ın kulağının yakınından geçen kurşunu havada görüntüledi. Olay, Trump'a yönelik bir suikast girişimi olarak değerlendirildi.

Olayla ilgili bir şüpheli yakalandı. Trump'ın büyük oğlu Donald Trump Jr, sosyal medya platformu X üzerinden, yerel kolluk kuvvetlerinin olay yerindeki çalılıklarda AK-47 tipi bir silah bulduğunu ve bir şüphelinin yakalandığını duyurdu. AP'ye konuşan kaynaklar ise, Gizli Servis ajanının, Trump golf oynarken şüpheliye ateş açtığını ifade etti.

Trump, bu olayın ardından ilk açıklamasında, destekçilerine gönderdiği bir e-postada, "Etrafımda silah sesleri duyuldu ama söylentiler kontrolden çıkmadan şunları söylemek istiyorum: İyiyim ve güvendeyim." diyerek, "asla pes etmeyeceğine" dikkat çekti.

Bu olay, daha önce 13 Temmuz'da Pensilvanya'da gerçekleşen bir başka suikast girişimini hatırlattı. Trump, Butler bölgesinde mitingde konuşma yaptığı sırada silahlı bir saldırıya uğramıştı. Bu olayda, mitinge katılan 1 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi ise yaralanmıştı. ABD Gizli Servisi, saldırganın etkisiz hale getirildiğini açıklarken, FBI bu olayı suikast girişimi olarak nitelendirmişti. İncelemeler sonucunda saldırganın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu belirlenmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.