Trump'tan Biden yönetimine İran Tepkisi: Orta doğu'yu paramparça ediyorlar

Donald Trump, yaptığı açıklamada İran'ın İsrail'e yönelik olası saldırılarına dikkat çekerek, mevcut ABD yönetimini sert bir dille eleştirdi.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, bugün yaptığı yazılı açıklamada, İran'ın İsrail'e yönelik olası bir saldırısı hakkında ciddi uyarılarda bulunarak mevcut ABD yönetiminin dış politika ve ulusal güvenlik konularındaki başarısızlıklarını eleştirdi. Trump, mevcut Başkan Joe Biden ve Başkan Yardımcısı Kamala Harris’i ülkeyi kaosa sürüklemekle suçlayarak, ikilinin uluslararası tehditler, özellikle de İran'dan gelen tehlikeler hakkında bilgi sahibi olmadığını savundu. 

Trump, ülkenin "sahipsiz" bırakıldığını vurgulayarak, "Dünya yanıyor ve kontrol tamamen kaybedilmiş durumda. Ülkeyi yöneten kimse yok. Başkan Joe Biden’ın olmadığı bir yönetim var ve sürekli bağış toplamakla meşgul olan Kamala Harris tamamen kayıp. Kimse işin başında değil; Biden mı yoksa Kamala mı daha kafası karışık, belli değil. İkisi de ne olduğunu bilmiyor" ifadelerini kullandı. 

Kendi başkanlık döneminde İran’ın kontrol altında olduğunu belirten Trump, "Ben başkanken, İran tamamen kontrol altındaydı. Nakit sıkıntısı içindeydiler, tamamen kuşatılmış durumdaydılar ve bir anlaşma yapmak için çaresizdiler. Ancak şimdi, Kamala onlara Amerikan parasıyla yardım etti ve o zamandan beri her yere terör ihraç ediyorlar; Orta Doğu’yu paramparça ediyorlar" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.