Trump''tan, Erdoğan''a tehdit

Yeniçağ yazarı Ahmet Takan, ABD Başkanı Donald Trump''ın Erdoğan''ı, ''''Rusya''dan S-400''leri alırsanız sizi NATO''dan çıkarırız'''' dediğini ima etti.

Ankara kulislerine dair yazdığı yorumlarla bilinen Yeniçağ Gazetesi köşe yazarı Ahmet Takan, ABD Başkanı Trump'ın Brüksel'deki NATO zirvesinin hemen akabinde yaptığı telefon görüşmesinde, Erdoğan'ı sert bir dille uyarmış olabileceğini söyledi.

İronik bir dille kaleme aldığı yazısında Takan, Erdoğan'ı kastederek, "Asrın liderinin karşısına dikilebilecek, ona kafa tutabilecek, posta koyabilecek, langur lungur laf edebilecek, kimseyi bu dünyada tanımıyorum. Olabileceğine bile inanmam. Ancak, önceki gün var ya... İçime bir kurt düştü. Gün boyu kemirdi durdu. Uykularım kaçtı. Dengem bozuldu..." satırlarıyla Erdoğan ile Trump arasındaki telefon görüşmesi sırasında gerilimli bir diyalog yaşanmış olabileceğini ima etti.

Telefon görüşmesi haberi ile Patriot füzeleri müzakere haberinin yan yana gelmesinin kendisinde kuşku yarattığını ifade eden Takan, yazısını şöyle sürdürdü:

"Anlaşılan o ki oldukça sıkı bir pazarlık olmuş. Ancak havuz medyasının, haberleri sayfalarında veriş biçimi içimdeki kuşku fırtınasını daha da şiddetlendirdi. Görüşme haberi ile Patriot haberi ya yan yana, ya da alt alta üst üsteydi!..

Bir de oldukça başarılı geçen ve sonuçlar elde edilen NATO zirvesinin hemen ardından, Helsinki'deki Putin-Trump görüşmesinin hemen öncesinde böylesine bir telefon trafiğine neden ihtiyaç duyulmuş olabilirdi ki? NATO zirvesinde her bir şeyler konuşulmamış mıydı?..

"Yoksa yoksa Trump, Erdoğan'a, 'S-400'leri alırsanız sizi NATO'dan çıkarırız' diye bir densizlik mi yaptı. Veya bunu ima eden kaba ve asla diplomatik nezakete uymayacak sözler mi sarf etti" diye geçirdim içimden. Olabilir mi?.. Hiç ihtimal vermiyorum. Kıyısından ima etmiş bile olsa mutlaka ve mutlaka orada veya telefon görüşmesinde Trump ağzının payını hak ettiğince almıştır diye kendimi teselli ediyorum.

Bu arada, Ankara'nın derin kulislerinde, İsrail'in en geç 2 sene içinde NATO'ya alınacağına dair  değerlendirmeler duyuyorum!."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"
CHP’nin eskisinden daha çok kavgaya, kutuplaşmaya, gerilime ve kamplaşmaya ihtiyacı var
Ekrem İmamoğlu'ndan Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan için anma mesajı
Bir siyasi parti daha kuruluyor: İsmi belli oldu