Trump'tan Kore'ye 'en geniş yaptırım' uygulaması

ABD Başkanı Donald Trump, Washington'da düzenlenen Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda  Kore'ye şimdiye kadarki en geniş yaptırımları getirdiklerini açıkladı.Trump, Cumhuriyetçi kesimleri bir araya getiren yıllık konferansta...

ABD Başkanı Donald Trump, Washington'da düzenlenen Muhafazakar Siyasi Eylem Konferansı’nda  Kore'ye şimdiye kadarki en geniş yaptırımları getirdiklerini açıkladı.

Trump, Cumhuriyetçi kesimleri bir araya getiren yıllık konferansta yaptığı uzun konuşmanın son bölümünde Kore Demokrtik Halk Cumhuriyeti'ne yaptırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Trump, "Bugüne kadar ülkemiz tarafından Kore Demokrtik Halk Cumhuriyeti'ne getirilmiş en ağır yaptırımları hayata geçiriyoruz. Umuyorum olumlu bir şeyler olur. Bunu göreceğiz, ancak bundan sonra olumlu bir sürecin olmasını umuyoruz." dedi.

Konuşmasında yaptırımların detaylarına girmeyen Trump, gerekli kararları aldıklarını ve ilgili kurumların açıklamalarını yaptıklarını söylemekle yetindi.

Trump'ın konuştuğu dakikalarda ABD Hazine Bakanlığı yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, Kore Demokrtik Halk Cumhuriyeti'ne yaptırımlardan kurtulması için yardım ettikleri gerekçesiyle 1 kişi, 27 kurum veya grup ile 28 gemi olmak üzere toplam 56 hedefin yaptırım listesine alındığı belirtildi. Söz konusu gemilerin Kuzey Kore, Çin, Singapur, Hong Kong ve Panama gibi ülkelerin bayraklarını taşıdığı ifade edildi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin de ABD yönetiminin Kore Demokrtik Halk Cumhuriyeti'nin "bozucu" faaliyetlerini durdurmak için en güçlü adımlardan birini attığını vurguladı.

Kore Demokrtik Halk Cumhuriyeti yaptırımlarıyla ilgili sabah saatlerinde Beyaz Saray yetkilisinin yaptığı açıklamada, "Bugün Kore Demokrtik Halk Cumhuriyeti rejimine yönelik en geniş yaptırımlar dizisini uygulayacağımızı duyuruyorum. Hazine Bakanlığı, Kore Demokrtik Halk Cumhuriyeti'nin yaptırımlardan kurtarmaya yardım eden 56 gemi, nakliye şirketi ve ticari şirketi hedef almak suretiyle, rejimin nükleer programını fonladığı gelir ve yakıt kaynaklarına yönelik yeni adımlarını çok yakında açıklayacak." ifadelerine yer verilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Madonna, Copacabana Plajı'nda muhteşem bir gösteriye imza attı: 1.5 milyon kişi konser alanındaydı
İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı, Refah'a saldırı çağrısı yaptı
Kenya'daki sel felaketinde ölü sayısı 228'e çıktı
Çin Devlet Başkanı Şi Jinping'in Fransa Ziyareti: Ticaret ve Stratejik İlişkiler Gündemde
Tayland'da Aşırı Sıcaklar: En Az 38 Kişi Hayatını Kaybetti