Trump'tan Kuzey Kore açıklaması

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile iyi geçinmenin "olumlu" olduğunu belirtti. Seçim mitinginde, Kim ile geçmişteki görüşmelerine atıfta bulunarak, "İyi geçinmek kötü bir şey değil," dedi.

Cumhuriyetçi ABD Başkan adayı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile iyi geçinmenin "olumlu bir şey" olduğunu ifade etti. 5 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçimleri öncesinde, Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitinginde, Kim ile gerçekleştirdiği görüşmelere atıfta bulunarak, "Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile iyi anlaştım. O ülkeden yürüyerek geçen ilk kişi olduğumu unutmayın," dedi. Trump, Kim ile olan ilişkilerine dair, "İyi geçinmek her zaman avantajlıdır. Kötü bir şey değil," şeklinde konuştu.

Trump'ın bu açıklamaları, Demokrat rakibi Kamala Harris’in geçtiğimiz hafta yaptığı bir konuşmada Trump'ın Kuzey Kore lideri ile olan ilişkisini eleştirmesi üzerine gelmesi dikkat çekti. Harris, "Trump'ı destekleyen Kim Jong-un gibi tiranlara ve diktatörlere yakınlık göstermeyeceğim," demişti.

Trump, başkanlık döneminde Kuzey Kore ile tarihi görüşmeler gerçekleştirmişti. 12 Haziran 2018'de Singapur'da başlayan bu diyaloglar, 26-27 Şubat 2019'da Vietnam'da devam etmişti. Trump, 30 Haziran 2019'da Koreler arasındaki "silahsızlandırılmış bölge"de yaptığı görüşme ile Kuzey Kore topraklarına ayak basan ilk görevdeki ABD Başkanı olmuştu. Ancak bu görüşmeler, Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması ve ilişkilerin normalleşmesi konusunda somut sonuçlar doğurmamıştı. Washington ve Pyongyang arasındaki gerginlik, şu anki Başkan Joe Biden döneminde yeniden artış göstermiştir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.