Trump’tan Putin’e görüşme talebi

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, ABD Başkanı Donald Trump’ın 20 Mart’taki telefon görüşmelerinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e görüşme teklif ettiğini söyledi.

Gazetecilere konuşan Uşakov, Trump’ın bu konuşmada Putin’le yüz yüz görüşmeyi teklif ettiğini belirtti. Uşakov “Her şey yolunda giderse ABD’lilerin olası bir görüşmeyi konuşma yönündeki teklifleri konusunda fikir değiştirmemesini umuyorum” dedi.

Trump, Rusya’da 18 Mart’ta gerçekleşen başkanlık seçimlerindeki zaferinin ardından Putin’i telefonla arayarak tebrik etmişti.

Uşakov, “Trump ilk görüşmenin Beyaz Saray’da gerçekleşmesini teklif etti. Bu teklif telefon konuşmasında geldi” ifadesini kullandı.

Uşakov, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi suçlamalarında Londra’ya destek veren ABD’nin  60 Rus diplomatı sınırdışı etmesinin de ilişkilerde gerilemeye neden olduğunu belirtti.

Uşakov “Mevcut koşulların görüşme konusunu ele alma olanağı vermesini umuyorum. Zira bunun çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu görüşme yalnızca ülkelerimiz için değil tüm uluslararası toplum için gerekli” dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

WCK, Gazze'de Yardım Faaliyetlerini Yeniden Başlatıyor
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
ABD İç Yazışmasında: İsrail'in ABD Silahlarını Kullanımı Hukuka Aykırı mı?
Üniversitelerde Filistin'e Destek Protestoları Dünya Çapında Yayılıyor
Rotterdam'da McDonald's Önünde İsrail Protestosu